Historie

 

Založení oddílu, tehdy klubu, se uskutečnilo koncem minulém století v roce 1998. Otci myšlenky hrát v Trutnově závodní,chcete-li sportovní kulečník, byli a jsou současní druholigoví hráči. Ing. Pavel Králíček,Pavel Hurdálek,Petr Ittner a Miloš Chládek s Jiřím Brožkem se zaregistrovali pod názvem KSK Trutnov u ČMBS (Českomoravský biliardový svaz).

Z vlastních prostředků zajistili potřebné herní náčiní a přístřeší jim poskytla restaurace Družba kde se dělili o prostředí s veřejností. Nebyla by na závadu divácká účast ale komorní průběh utkání byl narušován občerstvováním hostů a ovzduší bylo promodralé dýmem cigaret.

 

Josef Řada, Ing.Pavel Králíček, Svatomír Hurdálek

Josef Řada, Ing.Pavel Králíček, Svatomír Hurdálek

 

Historicky první utkání Trutnovští odehráli 10.října 1998 v Pardubicích, vlastně v klubu s bohatou tradicí v karambolovém sportu. Sice mladší klub utrpěl porážku ale zároveň obdržel cenné zkušenosti do dalších bojů.

V sezóně 1998-1999 tak skončili na pěkném 3. místě ! V následující sezóně byla do soutěže přihlášena dvě družstva,kde v béčku našli svou premiéru Michal Albrecht - Jan Marek – Svatomír Hurdálek – Milan Štěpán – Martin Zezula.

 

M.Červenka, P.Hurdálek, P.Ittner

M.Červenka, P.Hurdálek, P.Ittner

 

Z důvodu výše popsaných nedůstojných podmínek se členové klubu rozhodli zajistit takové zázemí, aby soutěže probíhaly na daleko lepší úrovni a v nekuřáckém a příjemném prostředí. V sezóně 2000-2001 se podařilo vybudovat skutečnou hernu karambolového kulečníku se třemi závodními stoly. Tím kdo klubu obrovsky pomohl byl a je Tělovýchovná jednota Lokomotiva Trutnov. Vedení jednoty poskytlo uvolněné prostory ve Vodní ulici za restaurací Sokolovna a KSK Trutnov se stal právoplatným členem jednoty,kde rozšířil pestrou sportovní škálu o další disciplínu. V nové herně se hrálo rázem o 100% příjemněji.Oddíl biliardu TJ Lokomotiva Trutnov rozšířili noví hráči,kteří se rázem infiltrovali do sportovního klání. Svou premiéru si tehdy odehráli Petr Pazdiora a Josef Řada a hned následovali další, Odřich Heincl – Václav Hejnyš – Ing.Petr Nývlt – Karel Prášil – Petr Javorik – Martin Rozsypal – Martin Kníže - Martin Petrskovský . To už byly a jsou do soutěží přihlášené tři družstva TJ Lokomotiva Trutnov A-B-C.

 

Milan Štěpán,Martin Petrskovský

Milan Štěpán,Martin Petrskovský

 

O oddílu se rázem dost vědělo a ti co se zajímají o tento sport docházeli na mistrovská utkání a zkusili své umění na soutěžních stolech. Tehdy v roce 2001 navštívil a i posílil naše áčko hostující hráč z Litvínova Michal Červenka. Ano hráč, který je vysoko v žebříčku hráčů republiky. Svým přístupem a pílí strhnul i ostatní k vyšší herní výkonnosti a Trutnov hraje 2.ligu !!! Samozřejmě i herní náčiní doznalo jistých změn,stoly jsou vyhřívané,digitální počítadla atd.Umístěním aktivit oddílu na internetových stránkách zvýšil zájem veřejnosti. Pořádají se turnaje ať už pro amatéry z okolí nebo mládež ze které se rekrutují noví spoluhráči a nebo turnaje většího kalibru jakými jsou Mistrovství republiky v různých disciplínách a nebo exhibiční turnaj držitelů titulu Mistra republiky ,Helta Coop!!

 

VČ1-Tu B_HK

VČ1-Tu B_HK

 

V současné době je oddíl na velmi vysoké herní úrovni neboť je lídrem v soutěži 2.ligy a aspiruje na postup do nejvyšší soutěže v naší zemi od čehož je vlastně jenom krůček. Pávě proto zve náš oddíl nové a nové zájemce o tento sport neboť se dá provozovat až do vysokého věku a na dost vysoké úrovni !

 

Josef Řada , předseda oddílu

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965