Z Teplic si mladí judisté přivezli 7 cenných kovů

V sobotu 17. prosince vyrazili mladí trutnovští judisté na poslední turnaj roku 2011. V severočeských Teplicích se konal Junior cup mláďat, mladších a starších žáků a žákyň. Trutnovská sestava opět čeřila vodu. Ve složení mláďata Gottwald 04, Krčmář 03, Lisý 03, Hátle 02, Kudrna 01 a mladší žák Dvořák 00 vybojovali sedm cenných kovů.

judo-2011-28_m


V kategorii mláďata 03-04 do 30,5 kg bojoval Radek Gottwald a Matěj Krčmář. Kluci měli v tabulce soupeře pouze z teplických klubů. Souboj Trutnov versus Teplice byl velmi napínavý. Radek třikrát v řadě zvítězil nad oddílovým  Krčmářem, Luljakem a Zajíčkovou (judo Teplice) a získal první místo - zlatou medaili. Matěj zvítězil dvakrát, rovněž nad Luljakem a Zajíčkovou. Získal druhé místo - stříbrnou medaili. 
V kategorii mláďata 03-04 do 33 kg bojoval třikrát systémem každý s každým Jan Lisý. Vítězstvím nad Tomášem Slavíkem (Judo Rumburk) a Radkem Macháčkem (Judo  Ústí nad Labem) vybojoval druhé místo - stříbrnou medaili. 

judo-2011-27_m

V kategorii mláďata 01-02 do 30,5 kg bojoval Jakub Hátle. Po souboji s Michalem  Černým (Judo Teplice) a Jiřím Holubem (Judo Ústí nad Labem) vybojoval třetí  místo - bronzovou medaili. 
Následovalo vyhodnocení při němž trutnovští borci posbírali pět medailí. Jednu zlatou, tři  stříbrné a jednu bronzovou. Tím ovšem úspěchy podkrkonošského oddílu neskončily. O pozornost si řekli i mladší žáci. Teplický Junior cup nabídl mláďatům, kteří v roce 2012 postoupí do ml. žáků start  v této kategorii. V této kategorii Loko Trutnov reprezentoval Marek Dvořák. Možnosti  startu využil Petr Kudrna a vyjímku získal, díky dobrému výkonu zkušený Radek  Gottwald. V kategorii mladší žáci do 30,5 kg se tak potkali oddíloví kolegové  Dvořák, Kudrna, Gottwald. Ve skupině na ně čekali zkušení borci. Jan Řáda (Judo  Teplice - třetí na letošním MČR v Judu mladších žáků), Adam Humhej (Judo Kralupy  nad Vltavou - účastník letošního MČR v Judu). V prvním utkání se potkali Dvořák  s Kudrnou. Mladší, ale zkušenější Kudrna zvítězil. V druhém utkání, nejstarší a  nejzkušenější Jan Řáda proti nejmladšímu Gottwaldovi. Zde se začala soustředit  pozornost celé haly na tatami číslo jedna. Gottwald potrápil o čtyři roky  staršího, druhého vícemistra republiky Řádu. Gottwald nakonec podlehl, ale  bojoval celé dvě minuty a prohrál "pouze" 7:0. Další zápas svedl Gottwald s  ml.žákem Humhejem. Gottwald překvapil a zvítězil před časovým limitem 10:0. Stal  se miláčkem publika. V tuto chvíli, byli souboje na ostatních tatami druhořadou  záležitostí. Všichni se soustředili na souboj domácího a v kategorii  nejzkušenějšího závodníka Jana Řády s Kudrnou. Bylo jasné, že trutnovská mláďata  na návštěvě v katagorii ml. žáků jsou velkým oříškem. Kudrna s Řádou svedli  nejhezčí souboj turnaje. Velmi vyrovnaný, kombinačně kvalitní souboj, zamotal hlavu i rozhodčím. Netradičně vyhodnotili souboj jako remízu, což potvrzuje  kvalitu a vyrovnanost zápasu. V souboji Kudrna Gottwald, zvítězil Kudrna. V souboji Gottwald Dvořák, zvítězil Gottwald. Zajistil si tak velmi překvapivě  třetí místo - bronzovou medaili. Kudrna pokračoval turnajem. Po vítězství nad Humhejem se stal jednoznačně vítězem tabulky (na body). Pořadatelé dali šanci  domácímu závodníkovi. Rozhodli, že vítěz musí vzejít ze vzájemného zápasu.
Kudrna a Řáda nastoupili k rozhodujícímu zápasu. Zvítězil zkušenější Řáda. Kudrna  vybojoval druhé místo - stříbrnou medaili. Na stupních vítězů mladších žáků  stáli dvě mláďata z Lokomotivy Trutnov. Marek Dvořák obsadil páté místo. Z Teplic se trutnovští judisté vraceli s uznáním soupeřů a také se sedmi medailemi. Kudrna dvě stříbrné. Gottwald  zlato a bronz. Krčmář stříbro. Lisý stříbro. Hátle bronz.
 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965