Lokomotiva ocenila sportovce, trofeje sbíraly plavkyně a basketbalistky

Vyhlášení nejlepších sportovců Lokomotivy Trutnov za rok 2012 se ve středu uskutečnilo ve Společenském centru Uffo. Vítězné trofeje z řad jednotlivců si odnesly plavkyně Aneta Pechancová a Kateřina Holubová, kolektivní ceny získaly basketbalistky, a to ty z ligového týmu žen a družstva extraligových mladších žákyň. Největší sportovní organizace ve městě samozřejmě také ještě vybrala nejlepší trenéry, cvičitele, funkcionáře a na závěr udělila i jednu cenu fair-play. Slavnostní ceremoniál Lokomotivy slavil kulaté jubileum, protože po obnovení tradice v roce 2004 se letos konal již podesáté. Tento rok však slaví významný mezník ve svojí historii i několik oddílů Loko, a tak jim organizátoři věnovali prostor ukázat se veřejnosti. Návštěvníci Uffa tak mohli sledovat exhibici vyznavačů aikida, kteří působí v Trutnově už 20 let, a po nich se na žíněnce představili judisté, od jejichž založení oddílu letos uplyne 60 let. Oboje ukázky doprovodily filmové ukázky z filmů Stevena Seagala respektive „Františka Koudelky“ z STS Chvojkovice-Brod.

sportovec 1 m

 

V „dospělácké“ kategorii - jednotlivci nad 15 let obhájila loňské prvenství plavkyně Aneta Pechancová. „Jako každý normální sportovec si toho vážím, protože v Trutnově máme strašně moc výborných sportovců na to, jak jsme malé město. Je to příjemné a je to taková, ač malá, motivace do dalšího tréninku,“ uvedla dvacetiletá reprezentantka. Ta v roce 2012 přivezla stříbrnou medaili ze štafety z mistrovství Evropy v Chartres, kde se zároveň jako první Trutnovačka v historii probojovala do semifinále v individuálním závodě. Startovala také na evropském šampionátu v Debrecínu a je vícenásobnou mistryní ČR. Byl její loňský rok v plavání nejúspěšnější? „Těžko říct,“ zamyslela se a vrátila se v myšlenkách do roku 2009, kdy Trutnov vyhrál MČR družstev a ona měla z domácích šampionátů dvanáct zlatých medailí, ale především se podívala na mistrovství světa do Říma. „Asi bych to postavila na stejnou laťku, i když je to pokaždé jiné. Tenkrát z toho bylo velké nadšení, že jsem se někam dostala. Teď jsem se tam zase dostala cíleně a byl z toho další boom v podobě semifinále a medaile,“ povídala plavkyně. O plánech pro letošní rok má jasno. „Chtěla bych se pokusit o limit na mistrovství světa do Barcelony a Světovou univerziádu v Kazani, v zimě se pak nominovat na mistrovství Evropy do Herningu, kde bych chtěla minimálně obhájit semifinále,“ prozradila. „A taky dokončit prvák,“ usmála se studentka práv Univerzity Palackého v Olomouci.

Sporovec 3 m

 

Nejlepší sportovci TJ Lokomotiva Trutnov za rok 2012

jednotlivci nad 15 let Aneta Pechancová (plavání) Martina Elhenická (plavání) Lenka Svobodová (orientační běh) Matyáš Zieris (kanoistika) Ondřej Marvan (muay-thai) Jaromír Kratochvíl (silový trojboj) Klára Antošová (alpské lyžování) Filip Rolenec (richochet) Jana Adámková (cyklistika) Tomáš Valenta (judo) Kateřina Hindráková (basketbal)

jednotlivci do 15 let Kateřina Holubová (plavání) Barbora Suková (plavání) Michaela Gaislerová (basketbal) Petr Kudrna (judo) Veronika Krejčí (sportovní gymnastika) Eliška Slavková (sportovní gymnastika)

Sportovec 2 m

kolektiv do 15 let mladší žákyně U14 (basketbal) štafeta staršího žactva 4x50 PZ (plavání)

kolektiv nad 15 let ligový tým žen (basketbal)

trenér, cvičitel, funkcionář Pavel Pokorný (plavání) Libuše Šafaříková (atletika) František Pilař (judo) Svatava Kozáková (sportovní gymnastika) Hynek Stiehl (basketbal) Ivan Kulich (kuželky) Ladislav Němec (kuželky)

speciální cena - cena fair-play mláďata (judo)

Závěrečný proslov starosty Ivana Adamce:

FOTOGALERIE

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965