Kuželkář Petr Kotek je vicemistrem republiky

Trutnov - Skvělého úspěchu dosáhl kuželkář Lokomotivy Petr Kotek. S dorosteneckou kategorií se trutnovská naděje rozloučila ziskem stříbrné medaile na mistrovství republiky ve sprintu, které se konalo o víkendu v Poděbradech.

tn petr-kotek-mcr
Do nedělního finále postoupilo šestnáct nejlepších ze sobotní disciplíny - 120 hodů sdružených. Petrův výsledek je o to cennější, že ho dosáhl bez účasti svého trenéra, který byl ve stejnou dobu ředitelem juniorského šampionátu v Trutnově, když prakticky všichni členové oddílu zajišťovali chod této akce.

Krásná byla i skutečnost, že celé mistrovství v Poděbradech s Petrem prožívala jeho maminka a její komentář svědčí o nervech, které se svým synkem prožívala, a dojetí, když byl dekorován stříbrnou medailí. Systém soutěže totiž tkví v utkáních K.O. systémem až do finále. V tom je sprint obtížný, ale pro diváky o to zajímavější a napínavější.

V sobotním startu na 120 hodů se bohužel vůbec nedařilo dalšímu dorostenci Lokomotivy Davidu Ryzákovi, držiteli rekordu poděbradské kuželny. Zajímavé je to, že výkon rovný Davidovu rekordu znamenal titul mistra ČR.

Výsledky MČR dorostenců

sobota - na 120 hodů sdružených
1. Tomáš Sukdolák (Přelouč) 580
2. Jaroslav Bulant (Hazlov) 575
3. Tomáš Juřík (Slavičín) 570
6. Petr Kotek (Trutnov) 559
30. David Ryzák (Trutnov) 488

neděle - sprint
1. Daniel Aujezdský (Tábor)
2. Petr Kotek (Trutnov)
3. - 4. Jaroslav Soukup (Jičín)
3. - 4. Jaroslav Bulant (Hazlov)

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JUNIORŮ V TRUTNOVĚ

Skvělá akce, bohužel bez zástupců domácího oddílu, kteří zůstali před branami tohoto finále, se uskutečnila na nové čtyřdráze v Olympu.

Šestatřicet nejlepších českých juniorů bojovalo o dva tituly – na 120 hodů sdružených a v kombinaci. Zcela zaplněné hlediště sledovalo napínavé boje okořeněné výbornými výkony.

tn mcr-junioru-1

Slavnostního zahájení se zúčastnil místostarosta Tomáš Hendrych a popřál účastníkům hezký pobyt v Trutnově a dobré výkony. Svými zdravicemi přispěli i zástupce České kuželkářské asociace František Majer, hlavní rozhodčí Daniela Žďárková, jakož i ředitel Mistrovství Petr Holý mladší.

Než uvedeme výsledky, sluší se připomenout úsilí členů oddílu, kteří připravili kuželnu na výborné úrovni a byli po celé dva dny mistrovství v pohotovosti při různých úkolech a patří jim srdečné poděkování. Hřejivá jsou pak slova z hodnocení od hlavní rozhodčí, která dala trutnovskému oddílu za organizaci šampionátu jedničku a kuželnu v Olympu bude doporučovat pro další konání takovýchto akcí.

Mistrovské medaile si pod Krkonošemi rozebral trojlístek hráčů Bína, Holec a Gorecký.

VÝSLEDKY MČR JUNIORŮ

120 hodů sdružených
1. Jan Bína (Jičín) 618
2. Mojmír Holec (Dačice) 615
3. Rostislav Gorecký (Luhačovice) 611

kombinace na 2 x 120 hodů sdružených
1. Rostislav Gorecký 1223
3. Jan Bína 1216
3. Mojmír Holec 1184

O nadcházejícím víkendu má trutnovský oddíl ještě další dva zástupce ve finálových turnajích mistrovství republiky. Roman Straka bude soutěžit na šampionátu mužů v Přerově, Vendy Krulišová se představí mezi nejlepšími seniorkami v Třebíči.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965