V Trutnovském bazénu padlo 10 českých rekordů. Domácí získali tři medaile

Sto sedmdesát závodníků z padesáti oddílů se představilo o víkendu v místním bazénu při Zimním mistrovství České republiky třináctiletých žáků. Šampionát ročníku 1998 přinesl deset překonaných českých rekordů a tři medaile pro domácí oddíl TJ Loko FM Servis. Stříbro a bronz se zrodily ve štafetách, jediné individuální umístění na stupních vítězů vybojovala Barbora Suková na 800 metrů volný způsob.

„Bylo to zatím její nejlepší mistrovství v kariéře,“ chválil trenér Pavel Pokorný svou svěřenkyni, která přidala ještě další dvě umístění na čtvrté příčce a třikrát skončila pátá. „Každý start měla do pátého místa, což v té konkurenci, která tady byla, je výborný výsledek,“ dodal kouč. Výborně si podle něj vedla i Alena Füllsacková. „Medaili sice nezískala, ale také měla několik umístění do desítky,“ kvitoval také její výkony. Obě trutnovské závodnice plavaly disciplíny vesměs v osobních rekordech.

tn_MR

video ze závodu MČR:

http://www.televize-js.cz/clanky/trutnov/trutnov-plaveck-zvody-starch-k

Vystoupení ostatních členů domácí výpravy už nebylo takové, jak si pod Krkonošemi představovali. „Je to trošku poplatné jejich tréninkovému úsilí a případným zdravotním problémům, které mají,“ poznamenal Pavel Pokorný na adresu čtveřice Barbora Zámečníková, Denisa Gnolová, Ema Zámišová a Pavel Kube. Zdravotní problémy nedovolily startovat nejlepší trutnovské plavkyni Kateřině Holubové, která se zotavuje po operaci vrozené srdeční vady. „S ní v sestavě bychom určitě v celkovém hodnocení oddílů skončili na druhém místě,“ uvedl trenér Tomáš Břeň. Trutnovský klub byl klasifikován na jedenácté pozici, v samostatném pořadí děvčat však figuroval na druhém místě.

Překvapit trenéra Pokorného se podařilo domácím plavkyním při štafetových závodech. „I bez naší nejlepší závodnice se holky semkly a vybojovaly dvě medaile. Byl to jeden z našich světlých momentů na mistrovství,“ potěšily jej úspěchy ze závodů družstev. Čtveřice Suková, Füllsacková, Zámečníková a Gnollová dohmátla druhá na 4x50 metrů kraul a třetí na stejné trati polohově. Šampionát se uskutečnil s finanční podporou Královéhradeckého kraje a města Trutnova.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965