Průměrné časy, ale lepší než ty loňské, hodnotil trenér mítink
v Lucembursku

Luxembourg - Euro Meet. Třídenní plavecký mítink se konal od pátku do neděle v hlavním městě Lucemburska. Na mezinárodní závody vyrazila z oddílu TJ Loko FM Servis Trutnov i trojice Aneta Pechancová, Martina Elhenická a jejich trenér Pavel Pokorný, který tyto starty svým svěřenkyním naplánoval jako zpestření probíhající přípravy.

PÁTEK
V úvodní den soubojů v padesátimetrovém bazénu d´Coque se představila pouze Martina Elhenická, která plavala 400 metrů polohový závod a 200 metrů motýlek. Osmnáctiletá reprezentantka nepředvedla bůhvíjaké časy, přesto z toho byl bronz na polohovce (5:07,51) a na motýlkářské trati dala sedmým místem (2:26,69) pohodový postup do sobotního finále. „Ale už jsem dávno měla plavat aspoň jako dneska Daryna,“ posteskla si Trutnovačka při pohledu na výsledky polohovky, kde jí stříbrná Ukrajinka ujela o patnáct vteřin. A ta pro změnu dostala navrch dalších devět vteřin od Barbory Závadové, která vyhrála v rekordu mítinku.

 

 

tn_Lucembursko

SOBOTA
Druhý den vedle motýlkařského finále plavala Martina Elhenická také disciplíny 200 kraul a 200 polohovku. „Ten kraul byl takový nijaký. Ani mi nedošlo, ale jelo se mi to špatně. Co se týká polohovky, ráno jsem to dala více méně na pohodu s postupem, odpoledne jsem už plavala rychle, ale bylo to hned po motýlu, takže jsem šla na start celkem unavená,“ líčila sedmá žena výsledkové listiny (2:26,43). Největší radost Martině udělal již zmíněný motýlek, i když přiznala, že před startem s ní zahýbaly docela nervy. „Těsně před nástupem mi praskla čepička, ale naštěstí jsem u sebe měla ještě jednu,“ oddechla si. Dohmátla šestá (2:25,82).

V sobotu zasáhla do mítinku i Aneta Pechancová. Na padesátce kraul postoupila desátým časem do večerního finále, kde zopakovala stejné umístění. Lepší výkon předvedla v rozplavbách (27,03). Další dva její starty, na 50 motýlek a 100 znak, stačily na účast „jen“ ve finále B, která ale devatenáctiletá reprezentantka obě vyhrála v časech 28,81 resp. 1:06,41.

NEDĚLE
Poslední den lucemburské soutěže svedl trutnovské plavkyně do jednoho pomyslného vzájemného souboje. Na stovce kraul z něj o jednu setinu vyšla lépe Martina (1:00,38). „Tahle disciplína ale není nic pro mě. Snažila jsem se to rozjet rychle, ale nepovedlo se to,“ prozradila. Závodnice TJ Loko FM Servis zůstaly ve třetí desítce pořadí. To na trati 200 znak Martina postoupila do finále a pátá příčka (2:23,25) byla jejím druhým nejlepším výsledkem na mítinku. Aneta v neděli plavala ještě další dvě disciplíny - 50 znak a 100 motýl. Do finále A proklouzla znakařským stylem a skončila desátá (30,92).

„Mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu jsem sezonu zahájila tak, jak jsem nikdy v lednu neplavala, na druhou stranu jsem asi díky své netrpělivosti čekala víc. Nicméně jsem měla dost zdravotních problémů, přes Vánoce jsem čtrnáct dní netrénovala a celý leden se musel tréninkově úplně překopat proti plánu. Mám za sebou dost nových věcí, které ještě tělo nestačilo přijmout a na závodech jsem byla značně a viditelně unavená. A do toho daň z prvních startů. Můžu být spokojená s padesátkami, stovky už nebyly tak stoprocentní, tam už se hodně projevil tréninkový výpadek,“ shrnula svou účast v Lucembursku.

JAK TO VIDĚL TRENÉR?
Pavel Pokorný: „Původně jsme to Lucembursko plánovali trošku jinak, kdy jsme chtěli prodloužit formu z podzimní sezony a zaplavat tam ještě kvalitní výkony. Bohužel, holky měly koncem roku dost dlouhé tréninkové výpadky, takže jsme náš plán museli trošku změnit. Tím pádem nebyly na ty vrcholné výkony připravené. Myslím si, že výkony odpovídaly prvnímu závodu na dlouhém bazénu, byly to více méně výkony průměrné, ale třeba kvalitnější než v březnu loňského roku, což je příslib do sezony.“

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965