Český pohár začal pro plavce Loko reprezentačním výkonem Holubové

Úvodní plavecký podnik domácí pohárové soutěže přinesl o víkendu trutnovskému oddílu TJ Loko FM Servis zápis do reprezentačních kolonek. Čtrnáctiletá závodnice Kateřina Holubová splnila v Českých Budějovicích limit do našeho juniorského výběru pro příští rok, když v disciplíně 800 metrů kraul předvedla čas 9:33,32. „Byl to náš nejsvětlejší bod závodů,“ ocenil její výkon kouč Pavel Pokorný.
Trutnovská dívka vyhrála souboj proti jihočeské časomíře s velkou rezervou, k dobru měla takřka deset vteřin. „S tím, že by limit mohla překonat, jsem počítal, ale že to bude o tolik, to mě vážně překvapilo,“ prozradil trenér. V padesátimetrovém bazénu se jeho talentovaná svěřenkyně předtím nikdy v takové formě nepředstavila. Osmistovka přitom ani není její typickou tratí, která raději vyznává kratší distance. „Ale chtěli jsme to zkusit,“ potěšilo Pavla Pokorného, že se tuto výzvu podařilo splnit i vzhledem k tomu, že Holubové jde také o nominaci na prestižní květnové žákovské trojutkání Česko-Slovensko-Polsko.

tn_holubova1

Trenér Lokomotivy však v Českých Budějovicích neměl radost jen z výkonů Kateřiny Holubové. Na dobré vystupování z předešlých závodů navázaly i další dvě zástupkyně silného ročníku 1998, Barbora Suková a Alena Füllsacková. „Všechny tři holky plavaly vesměs v osobních rekordech,“ pochvaloval si Pokorný stoupající formu mladší generace. Výkony těch zkušenějších z trutnovského týmu naopak okomentoval slovy, že se jednalo o průměrné časy. „Závody jsme však stále pojali jako zpestření přípravného období. Nebyly to špatné časy, ale ani špičkové, takže si myslím, že není důvod to ani nějak rozvádět,“ sdělil.

Protože první důležitou zkoušku bude plavecký klub z Krkonoš skládat až za měsíc ve finále ligy družstev. I když ani tady se ještě nedají očekávat úplně ty nejlepší výkony, neboť tato soutěž je specifická tím, že disciplíny se plavou v rychlém sledu po sobě. „Útok na kvalitní časy očekáváme až o týden později na Velké ceně Ostravy a poté za další týden na závodech v Bratislavě,“ naznačil Pavel Pokorný. To budou prý dva závody, kde se ukáže, jak na tom především Aneta Pechancová a Martina Elhenická jsou. „Zejména u Anety očekáváme, že poplave časy, které by jí nominovaly na mistrovství Evropy v dlouhém bazénu. A tam by se měla pokusit splnit limit na olympiádu nebo se co nejvíc přiblížit,“ prozradil trenér, jaké plány má se svou jedničkou.“

 

tn_pechancovaAnet

V následujících pěti týdnech tak čeká trutnovské plavce hlavně tvrdá práce v tréninku, ovšem mezitím si odskočí i na několik závodů regionálního významu, jako bude Modrá stuha města Náchoda či Jarní pohár Hradce Králové. Martina Elhenická například také již víkendu zamíří na Plzeňského vytrvalce, kde si dá 800 i 1500 metrů.

Nejlepší trutnovská umístění v 1. kole Českého poháru v Českých Budějovicích:

1500 kraul      2. Elhenická     17:37,81
200 znak        7. Krause         2:17,89
200 motýlek     6. Elhenická      2:28,33
50 znak         6. Pechancová       30,85
400 kraul       4. Elhenická      4:29,96
100 prsa        8. Elhenická      1:19,24
800 kraul       8. Holubová       9:33,23
100 znak        7. Elhenická      1:07,26
200 prsa        4. Elhenická      2:52,58
400 polohovka   7. Holubová       5:28,84
50 kraul        3. Pechancová       26,94
50 motýlek      4. Pechancová       29,58

 

Trutnovské ozvěny

Aneta Pechancová: „Měla jsem tentokrát méně náročný program něž obvykle. Jela jsem v samé podstatě jenom tři padesátky a 200 kraul. Stovku kraul jsem si z finálového odpoledne odhlásila. Všechny tři padesátky byly vzhledem k fázi sezony v průměrných časech. Trošku mě zamrzelo třetí místo na 50 kraul, kde mi vítězství uteklo o necelou desetinu sekundy.“

Kateřina Holubová: „Se závody jsem spokojená, jak s čím. Největší radost mám z 800 kraul, na který jsem splnila limit do české reprezentace. Prozkoumala jsem naší konkurenci a posbírala nové zkušenosti od těch starších.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965