Titul "Nejlepší sportovec lokomotivy" získala plavkyně Aneta Pechancová

Plavkyně Aneta Pechancová byla ve čtvrtek vyhlášena nejlepším sportovcem Tělovýchovné jednoty Lokomotivy Trutnov nad 15 let za rok 2011. Devatenáctiletá česká reprezentantka se stala hlavní hvězdou slavnostního podvečera v Uffu před kajakářem Matyášem Zierisem a orientační běžkyní Lenkou Svobodovou. Ocenění za výkony a práci v největší organizaci ve městě, která sdružuje sport, se udělovala ještě v dalších pěti kategoriích.
„Lokomotivu Trutnov považuji za určitou značku našeho města, značku kvality a výkonu,“ pronesl ve svém projevu trutnovský starosta Ivan Adamec. Jeho vystoupení zaznělo až na závěr celé předávací akce a postaralo se o tečku za slavnostním ceremoniálem, který se po obnovení tradice v roce 2004 uskutečnil již podeváté. A kdo v jeho průběhu sklidil největší potlesk?

nejlepsi-sportovec-lokomotivy-2011
Aneta Pechancová přebírá cenu z rukou starosty Trutnova Ivana Adamce.

 

Když pomineme partu těch nejmenších „zumbařů“, kteří se naopak postarali o slavnostní zahájení, jak už bylo zmíněno, vítězkou hlavní kategorie je Aneta Pechancová. „Loňský rok? Asi byl celkem úspěšný,“ prohodila nová královna Lokomotivy, která na trůnu vystřídala svojí oddílovou kolegyni Martinu Elhenickou. „Letní sezona byla taková rozpačitá. Na jednu stranu jsem plavala čtyři setiny za B-limitem na olympiádu, ale na druhou stranu to pak bylo „jen“ třetí místo na mistrovství republiky na 50 kraula,“ vzpomínala výřečná blondýna.

V druhé polovině roku však její forma gradovala a v prosinci si poprvé vybojovala právo startu na evropském šampionátu. „Téměř jsem postoupila do semifinále na stovku polohovku, chyběly tři setiny,“ posteskla si plavkyně, která v polském Štětíně byla i členkou úspěšné české štafety na 4x50 metrů kraul. „Postup do finále byl neuvěřitelný, a přestože jsme skončily „až“ desáté, pro Českou republiku to byl vynikající výsledek,“ dodala.

Ale to všechno je minulost a myšlenky Anety Pechancové se nyní ubírají úplně jiným směrem, jelikož už jde takzvaně do tuhého. Datum 18. června se blíží. Den, kdy mají plavci poslední pokus na splnění olympijských limitů. „Řekla bych, že šanci má každý. Teď už ji jen proměnit,“ odpověděla šalamounsky trutnovská plavkyně moderátorce galavečera Zuzaně Růžičkové na otázku, jestli ji uvidíme v televizi plavat v Londýně. (více v připravovaném rozhovoru)

tn_vyhlen2

V kategorii sportovců do 15 let byl nejlepší v loňském roce cyklista Lukáš Slavík. Mistr České republiky v silniční časovce a dvakrát zlatý z olympiády dětí a mládeže „porazil“ v úzkém finále plavkyni Kateřinu Holubovou a atleta Josefa Kašpara. V kategorii sportovních kolektivů do 15 let nejvíce tělovýchovnou komisi oslnily basketbalistky - starší minižákyně, které vybojovaly třetí místo na českém šampionátu. Velkého úspěchu se podařilo v minulé sezoně dosáhnout trutnovským atletkám, které postoupily do první ligy, a tak o vítězném kolektivu kategorie nad 15 let nebylo pochyb.

Jako nejlepší trenér Lokomotivy za rok 2011 byl vybrán Miroslav Tlamka, který se stará především o výchovu cyklistické mládeže. Závěrečné ocenění patřilo dlouholetým cvičitelům TJ. Kuželkářskému oddílu zasvětila už 30 let svého života Václava Krulišová. Dvacet let se pohybuje v Klubu českých turistů Loko Josef Baudyš a třicet let ve funkci předsedy plaveckého oddílu funguje Pavel Sobotka.

tn_vyhlen3

 

Nejlepší sportovci TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV za rok 2011

jednotlivci nad 15 let: Aneta Pechancová (plavání)
nominováno bylo celkem 14 sportovců, oceněno 8: Jakub Klauda (Muay-thai), Linda Novotná (atletika), Martina Elhenická (plavání), Lenka Svobodová (orientační běh), Denisa Dvořáková (atletika), Matyáš Zieris (kanoistika), Ondřej Marvan (Muay-thai)

jednotlivci do 15 let: Lukáš Slavík (cyklistika)
nominováno bylo celkem 11 sportovců, oceněno 8: Josef Kašpar (atletika), Kateřina Holubová (plavání), David Ryzák (kuželky), Klára Antošová (lyžování), Aneta Váchová (basketbal), Alena Füllsacková (plavání), Barbora Suková (plavání)

tn_vyhlen4

sportovní kolektivy nad 15 let: atletické družstvo žen (atletika)
nominovány a oceněny byly celkem 3 kolektivy: tým kajakářů, basketbalový tým mužů

sportovní kolektivy do 15 let: starší minižákyně BK Kara Trutnov (basketbal)
nominováno bylo celkem 5 kolektivů, oceněny 3: družstvo mládeže kuželkářského oddílu, mladší žákyně volejbalového oddílu

nejlepší trenér: Miroslav Tlamka (cyklistika)

zvláštní cena: Václava Krulišová (kuželky), Josef Baudyš (KČT Loko Trutnov), Pavel Sobotka (plavání)

 

Promo video TJ Loko Trutnov


Fotografie z předávání cen >>

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965