Plavkyně Elhenická splnila v Jihlavě na polohové čtyřstovce evropský limit

Plavkyně Martina Elhenická si dnes vybojovala účast na mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které se uskuteční na konci listopadu ve francouzském Chartres. V šestém kole Českého poháru na jihlavském Axis Cupu splnila B-limit v disciplíně 400 metrů polohový závod. Devatenáctiletá závodnice TJ Loko FM Servis Trutnov plavala čas 4:44,39 a na půl vteřiny se dokonce přiblížila ostřejšímu A-limitu.
„Jelo se mi skvěle. Motýl a znak lehce, prsa a kraul už naplno. Hodně mi pomohla Bája Závadová, která jela celou dobu kousek přede mnou, bez ní bych to nedala. Před závodem jsem byla strašně nervózní, klepala jsem se a málem jsem se tam složila. Jsem ráda, že za týden v Brně budu mít klid," líčila šťastná Evropanka.

tn M.Elhenicka3

Trutnovská plavkyně Martina Elhenická má důvod k úsměvu, pojede na svůj první seniorský evropský šampionát.

 

„Je to skvělý. Byla na to připravená," radoval se spokojený trenér Tomáš Břeň. Jeho svěřenkyně si vylepšila na Vysočině osobní rekord o pět vteřin a na polohové čtyřstovce už překonala nejlepší výkon trojnásobné účastnice mistrovství Evropy Alžběty Řehůřkové. „A to já tam ještě pořád vidím rezervy," usmál se Břeň. Nechybělo moc a trutnovská radost v evropském podání mohla být dvojnásobná. Aneta Pechancová totiž zůstala časem 1:03,18 od B-limitu na stovce polohovky jen tři desetiny.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965