Žákovské šampionáty plavců: jedenáct medailových umístění pro Trutnov

O víkendu se uskutečnily mistrovské soutěže žactva. Pro čtrnáctileté naděje se vrcholný závod sezony konal v Kopřivnici, dvanáctiletá mládež závodila o tituly dokonce v Trutnově.
Do Kopřivnice se vydala čtyři děvčata z TJ Loko FM Servis Trutnov - Kateřina Holubová, Barbora Suková, Alena Füllsacková a Denisa Gnolová. Svou výbornou formu ukázaly reprezentantky Holubová a Suková, když se postaraly o většinu cenných kovů. Katka získala tři stříbrné a tři bronzové medaile. Bára si doplavala pro čtyři cenné kovy - dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.

„S jejich výkony jsem byl velmi spokojený. Sice to tentokrát nebylo o žádné zlaté medaili, ale nebylo k nim daleko. Asi ve třech případech," těšilo trenéra Pavla Pokorného, že jeho svěřenkyně potvrdily, že patří ve svém ročníku do úzké špičky pěti šesti děvčat, které si rozebírají všechny medaile. „Potvrdily, že jsou právem v juniorské reprezentaci," dodala na adresu tandemu Holubová - Suková.

tn juniorska reprezentace

 

Oblíbené štafety přinesly děvčatům z Trutnova zklamání i radost. Ve štafetě 4 x 50 metrů volný způsob bylo kvarteto z Podkrkonoší diskvalifikací ochuzeno o bronzové medaile. V odpoledním závodu štafet na 4 x 50 metrů polohový závod se však konečně plavkyně zaradovaly, když si časem 2:10,81 vyplavaly krásné stříbrné medaile.

Zimní mistrovství České republiky dvanáctiletého žactva se pro letošní rok konalo v krytém bazénu v Trutnově, kde závodilo 175 závodníků. Na domácí půdě se představilo i pět místních borců - Eliška Svobodová, Eliška Jarošová, Michaela Kosinková, David Šrůtek a Lenka Stoklasová. Nejlépe si vedla Eliška Svobodová, která získáním dvou nepopulárních „bramborových" medailí byla jen krůček od získání cenných mistrovských titulů. Do desátého místa se svými osobními rekordy probojovali i Eliška Jarošová, Michaela Kosinková a David Šrůtek.

„My ty mladší kategorie nějak nepřeceňujeme. Díváme se spíš na to, aby byl kontinuální nárůst výkonnosti, když všechno směřujeme k výkonnosti v kategorii dorostu a dospělých. I když to tentokrát na medaile nestačilo, s kvalitou výkonů jsem byl spokojený," uvedl trenér Pokorný.

Nyní mladší plavce čeká před zahájením přípravy na další sezonu týden zaslouženého odpočinku. Starší trutnovská elita však teprve tento víkend vyrazí na zimní domácí šampionát, který se koná v Plzni. „Pojedeme tam s cílem, abychom potvrdili naši výkonnost, zejména u Anety a Martiny, které mají na medaile," předpokládá Pokorný, že to na západě Čech „zacinká" co nejvícekrát. „Doufám, že budou i mistrovské tituly," usmál se.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965