Je vidět, že jsme na správné cestě, hodnotil plavecký kouč snovou Plzeň

Trutnov - Skoro jako ve snu si musel připadat trenér trutnovských plavců Pavel Pokorný, když sledoval výkony svých svěřenkyň na víkendovém Českém poháru v Plzni. Obě vlajkové lodě oddílu Lokomotivy, Martina Elhenická a Aneta Pechancová, se prohnaly západočeskou vodou k postupu na mistrovství Evropy. A výborně plavaly i ostatní dívky. Doslova famózní výkon se zlepšením o tři čtvrtě minuty předvedla na patnáctistovce Kateřina Holubová.

„Je to milé překvapení, ale tak by to správně mělo být. Ideální by bylo, kdyby to takhle bylo vždycky," řekl Pavel Pokorný poté, co si jeho dvě Trutnovačky v prvním startu sezony proplavaly cestu na prosincový evropský šampionát v Herningu. „Děvčata si věřila a po té odvedené práci v přípravě, co jsme absolvovali od začátku srpna, vše nasvědčovalo tomu, že by to mohlo být hodně dobré," tušil trenér útok na B-limity. Ale dodal, že člověk tomu samozřejmě nevěří, dokud to nedopadne.

plavani-2013-35 m

V Plzni to ovšem dopadlo. Nejdříve v sobotu Martina Elhenická zaplavala na 400 PZ potřebný čas 4:44,95, aby pak v neděli Aneta Pechancová na polohové stovce dala „evropských" 1:02,74. „Nebyl jsem na to zvyklý. Dřív jsme to honili až v předposledních a posledních závodech," usmál se kouč. O to větší důvod má ke spokojenosti, protože o to lépe pod Krkonošemi mohou potrénovat na letošní vrcholy sezony. „Teď se opravdu můžeme kvalitně připravit na to, aby forma vygradovala v těch nejdůležitějších závodech," poznamenal Pokorný.

I když trutnovské plavkyně splnil svůj cíl hned na začátku sezony, v dalších závodech se však chtějí ještě zlepšit. „Dohodli jsme se s děvčaty, že by obě chtěly splnit ostrý limit A," naznačil Pokorný. Podle něj je to v silách jak Martiny, které chybí necelé dvě vteřiny, tak Anety, která ztrácí šest desetin. „Je to opravdu reálně a mohlo by to dopadnout, ale jak jsem už naznačil, nebude to úplně prioritou. Tou bude kvalitní vystoupení na republice a v Herningu," dodal.

plavani-2013-36 m

Že to na západě Čech trutnovským závodnicím sedlo, svědčí i výkony dalších „Lokoťaček". O největší šok se v disciplíně na 1500 metrů VZ postarala Kateřina Holubová, která ve velmi silné konkurenci závod vyhrála, ale teď se podržte, v novém osobním rekordu o tři čtvrtě minuty a zůstala jen tři vteřiny za fousatým českým dorosteneckým rekordem z roku 1992. „V české historii neplavalo mnoho žen pod sedmnáct minut," poukázal Pavel Pokorný na superrychlý čas 16:57,15. Čtvrtá v tomto závodě skončila Barbora Suková, ta se zlepšila o 30 vteřin. Výborně jezdila i Alena Füllsacková.

„Děvčata si trošku odpočala, takže kvalitní práce z přípravy, kdy jsme naplavaly přes 500 kilometrů, teď přešla do výkonů. Je vidět, že jsme na správné cestě," těšilo Pavla Pokorného.

plavani-2013-37 m

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965