Na medaili jsme měly, jen nám nevyšlo vše podle představ, řekla Pechancová 

Trutnov - V loňském roce se trutnovská plavkyně Aneta Pechancová radovala na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Chartres ze stříbrné medaile ve štafetě a jedné individuální semifinálové účasti. Jaký výsledek u ní vyvolal největší radost na letošním šampionátu v dánském Herningu? „Páté místo ve štafetě. Myslím, že být pátý v Evropě je skvělý," řekla 21letá reprezentantka, která startovala na svém čtvrtém mistrovství Evropy v řadě, což zatím žádný další trutnovský plavec nesvedl.

plavani-2013-51 m.jpg

Anet, nebereš to přesto jako zklamání, že se ti nepodařila obhájit loňská umístění?
Co se týká individuálních startů, tak jsem spíše zklamaná, že se mi nepodařilo zaplavat to, co jsem plavala celou sezonu. Kdybych zopakovala to, co jsem jela čtrnáct dní před mistrovství Evropy na mistrovství České republiky, na semifinále by to stačilo. A ohledně štafety. Loni to byl obrovský výkon, ale paradoxně tento považuji za ještě větší. Být v takové konkurenci pátý, to si myslím, že byl obrovský úspěch. Přitom na medaili jsme jednoznačně měly, jen nám vše nevyšlo podle představ. Minulý rok bychom s tímto časem vyhrály.

O kolik se podle tebe za ten rok posunula Evropa?
Řekla bych, že Evropa je srovnatelná s tím, jako byla v Chartres. Jenom přijela absolutní špička, ve spoustě disciplín i světová. Z tohoto důvodu bylo složitější dosáhnout úspěchu.

Plavala jsi v Herningu v optimální formě?
Jednoznačně ne. Dvoje takto vrcholné závody po sobě byly pro mě hodně náročné. Nestihla jsem se, především fyzicky, dát dohromady.

Jak s odstupem času vidíš svoje starty?
Rozhodně to nebyl žádný propadák. Když jsem měla být součástí a oporou týmu, stalo se tak. Nicméně při startu na mistrovství Evropy si člověk nechce říct jen, že to nebylo špatný.

Jaký to byl pocit dohmátnout v rozplavbách v polohové štafetě ve světovém rekordu?
Já ani nevím. My si to ani neužily. Více jsme si užily starosti okolo. Dopingová kontrola, komisaři v zádech. Ale určitě to je zvláštní pocit. Byť trval asi pět minut.

Už můžeš porovnat několik evropských šampionátů. Jak z toho vyšel ten v Dánsku?
Dánsko bylo skvělý! Atmosféra byla úžasná, máme za sebou další zlato pro Česko. Byli jsme na šampionátu v rekordním počtu českých účastníků. Herning měl hodně superlativ. Na druhou stranu, Štětín byl pro mě tím prvním seniorským, Chartres medailovým a prvním semifinálovým. Každá Evropa má své, mám tyhle závody strašně ráda. Moc si užívám partu, kterou máme a výkony, které můžeme vidět a mnoho dalšího. Je těžké srovnávat.

Jaký byl pro tebe letošní plavecký rok?
Řekla bych, že relativně úspěšný. Ale vždy může být lépe. Letní sezona byla bez vrcholné soutěže, za to podzimní vyšla prvním rokem téměř optimálně.

Na co se chystáš zaměřit v roce 2014?
V prvé řadě pokusit se konečně přenést formu z krátkého bazénu na dlouhý. Ráda bych, stejně jako teď v zimě, začátkem sezony zaplavala limit na ME v Berlíně a pomalu se propracovala k A-limitu.

VÝSLEDKY ANETY PECHANCOVÉ V HERNINGU
100 polohovka
26. místo v rozplavbách - 1:02,77

50 znak
36. místo v rozplavbách - 29,24

4 x 50 kraul mix
8. místo v rozplavbách - 1:34,07 (Aneta: 24,83)
10. místo ve finále - 1:34,56 (Aneta: 25,29)

50 kraul
46. místo v rozplavbách - 25,73

4 x 50 polohovka
2. místo v rozplavbách - 1:47,48 (kraulový úsek Anety: 25,15)
5. místo ve finále - 1:47,18 (kraulový úsek Anety: 24,85)

 

Zdroj: logo Trutnovinky

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965