Bylo tam to srdíčko, ocenil trenér nasazení plaveckých vicemistryň

„Po dlouhé době jsem byl ze soutěže družstev nadšený. Nikomu nemůžu nic vytknout," zářil po víkendovém mistrovství spokojený trenér trutnovských plavkyň Pavel Pokorný. Po čtyřletém medailovém půstu se mohl se svými svěřenkyněmi opět „zakousnout" do cenného kovu. Navíc, jak chutná stříbro, doposud v Trutnově neznali.

plavani-2014-14 m

Bylo tam to srdíčko, ocenil trenér nasazení plaveckých vicemistryň Trenére, ze semifinále jste postoupili jako druhé nejlepší družstvo, stříbro se dalo tak trošku čekat, ne?
Stříbro jsme nečekali. Chtěli jsme ale získat jakoukoliv medaili. Věděli jsme, že po pár letech půstu by mohla přijít. Chtěli jsme ji, doufali jsme v ni a podařilo se.

Trutnovské plavkyně ve finále MČR družstev

2007 - 3. místo
2008 - 3. místo
2009 - 1. místo
2010 - 4. místo
2011 - 4. místo
2012 - 4. místo
2013 - 5. místo
2014 - 2. místo

V letošní sezoně holky zatím nepodávaly takové výkony, jaké by chtěly. Vyladili jste před závodem?
Finále družstev jsme rozhodně považovali za důležitý závod, takže jsme tomu přizpůsobili trénink a mírně jsme vyladili. Ne, jako na ty nejdůležitější závody sezony, kterými jsou mistrovství republiky jednotlivců nebo evropské soutěže, ale rozhodně jsme posledních čtrnáct dní polevili v tréninku ve prospěch kvality a nějakého toho odpočinku.

Jak probíhal boj o medaile?
Už před závodem jsme řekli, že kromě suverénní Ostravy jsou karty od druhého do šestého místa rozdané v podstatě vyrovnaně. Překvapivě brzo však z tohoto boje odpadla Kometa a v průběhu druhého dne také Jihlava. O stříbro a bronz se jsme se tak přetahovali s Plzní a Bohemians.

Co rozhodlo?
Myslím, že tentokrát hlavní roli sehrál opravdu týmový duch. Holky po té medaili šly a závodem žily. V družstvu byla vynikající atmosféra, kterou hlavně vytvářely Aneta s Martinou. Ty byly tentokrát skutečnými tahouny družstva a právě nejen svými výkony. Velký kus práce odvedly Káťa, Bára i Klára, která byla také vynikající. Důležité střípky do mozaiky přidaly i Alča a Míša. Holky odvedly maximum i v těch slabších disciplínách, kde se bojovalo o umístění ve druhé půlce startovního pole. Všechno se nám celkem dařilo, na rozdíl třeba od jiných let. Bylo tam to srdíčko. To rozhodlo.

Kdy jste vykročili za medailí?
My míváme poněkud slabší začátek druhého dne, ale tentokrát jsme udrželi kontakt velice dobře. A pak v podstatě už po 100 motýlu se začala rýsovat ta stříbrná medaile. Po těch předposledních dvou disciplínách 200 polohovka a 800 kraul, které jsou naše silné, jsme se vyhouply na druhé místo s již dostatečným odskokem, takže při naší síle v závěrečné štafetě ji stačilo v uvozovkách jen doplavat.

Co se týká časů, zaplavaly holky v Brně nějaké hodnotné výkony?
Byly tam velice dobré časy, nejlepší časy sezony. Soutěž družstev má však svou specifiku v tom, že disciplíny jdou v rychlém sledu po sobě a ty absolutní výkony se nedají úplně očekávat. Spíš jde o to zaplavat co nejlepší výkony ve všech svých startech. Ale nějaké osobáčky tam byly.

Jak bude plavecká sezona pokračovat dál?
Mistrovstvím družstev jsme uzavřeli její první část a teď nás čeká druhá, která bude směřovat k mistrovsví republiky jednotlivců, případně k evropskému či světovému závodu. Na konci měsíce pojedeme do Ostravy na Český pohár. Klára Šimánová momentálně bojuje o to, aby se dostala na čtyřutkání Česko-Slovensko-Maďarsko a Polsko.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965