Úspěšné plavkyně. Elhenická si vylepšila osobák o 11 vteřin

  
Úspěšný závod šestého kola Českého poháru v Plzni přineslo víkendové vystoupení plavkyň TJ Loko FM Servis Trutnov. V západočeské metropoli startovalo sedm závodnic a trenér Pavel Pokorný byl spokojený se všemi. Ve vynikajícím světle se představila hlavně Martina Elhenická.
plavani-2014-010 m

Jedenadvacetileté reprezentantce zřejmě prospívá příprava v nové tréninkové skupině v Praze a její výkonnost pozitivním směrem určitě ovlivnilo i nedávné soustředění na Mallorce, které absolvovala ve skupině nejlepších českých vytrvalců pod vedením trenérky Passerové. „Já ji považuji za nejlepší trenérku vytrvalců u nás," poznamenal trutnovský kouč Pavel Pokorný.

Martina si vylepšila v Plzni dva osobní rekordy v disciplínách, v nichž startovala v létě na mistrovství Evropy v Berlíně, i když tam to bylo na dlouhém bazénu. Na osmistovce ubrala 1,5 sekundy (8:40,82) a na patnáctistovce dokonce 11 vteřin (16:28,45), když jen čtyři vteřiny zaostala za starým českým rekordem, který ve stejném závodě Barbora Závadová posunula zase dál. (16:09,74).

„Po soustředění jsem si konečně odpočinula, takže jsem cítila v pohodě. Zlepšení na osmistovku mě překvapilo. Byla první den, tak jsem nevěděla, jak to půjde. Osobák na patnáctistovku jsem pak už trochu čekala, i když jsem asi nepředpokládala, že to bude až tak rychlé," řekla trutnovská plavkyně, která usiluje o splnění limitu pro mistrovství v Doha. „Polohovky mi teď nějak nejdou, takže to budu zkoušet na 400 a 800 kraul. Chybí mi hodně, ale prý to není nereálný," prozradila.

Závod Martina Elhenické na 1500 m VZ

http://youtu.be/vP4CIVBOlVw?list=PL6ATCELE7Ep6fbWihRZ2-6bxlZBTkPZGf

Necelý měsíc na zdolání kvalifikačního času má i Aneta Pechancová, která by přes stovku polohovku na prosincový šampionát také ráda proklouzla. A to i přesto, že Plzeňské sprinty byly jejími prvními pořádnými závody po půl roce. „Mým hlavním úkolem bylo se tam rozzávodit a zjistit výši prvního odrazového můstku sezony," konstatovala dvaadvacetiletá plavkyně. A jaké tedy bylo její poznání? „Není to nejoptimálnější, nicméně pár disciplín jsem plavala rychleji než loni, což není úplně špatné vzhledem k tomu, jak úspěšná minulá sezona byla. Do Doha mi chybí dvě vteřiny. Mám měsíc práce před sebou, takže si nemyslím, že je to neřešitelný," pravila účastnice mistrovství světa v Římě 2009. „Je to slibné. Po pauze, co měla na jaře, tam byl zase vidět nárůst výkonnosti," dodal trenér Pokorný.

plavani-2014-011 m

Výbornou práci odvedla v Plzni také Klára Šimánová, která si ve všech svých startech vytvořila osobní rekordy. „A byly tam i krajské žákovské rekordy," upozornil Pavel Pokorný, že čtrnáctiletá plavkyně je velkým příslibem do budoucnosti trutnovského oddílu. „Ukazuje, že ty řeči o tom, že by se v prosinci měla zúčastnit prestižního multiutkání středoevropských států a pak by měla bojovat o nejvyšší příčky na mistroství republiky žactva, nejsou plané," prohlásil trenér Lokomotivy.

plavani-2014-011 .m

Na Českém poháru samozřejmě nechyběly ani juniorské reprezentantky Barbora Suková a Kateřina Holubová, které si prošly minulý rok trošku útlumem. V Plzni však podle trenéra Pokorného „jezdily" velice slušně. „Holky za sebou měly náročné soustředění s reprezentací, ale s jejich vystoupením jsem více méně spokojený. Mají na to, aby se vrátily tam, kde bychom chtěli," uvedl kouč, který měl v bazénu na Slovanech ještě dva benjamínky. Romana Lankašová a Michaela Kosinková startovaly poprvé v životě na Českém poháru. „Myslím, že se neztratily. Plavaly v osobních rekordech," uzavřel Pavel Pokorný.

Další domácí pohárové závody se uskuteční v Jihlavě (1. listopadu) a v Brně (15. listopadu).


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965