Je potřeba víc zabrat, plánuje plavkyně Elhenická. Olympijský rok začne na jižní polokouli

Trutnov - Získala dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. Vylepšila si dva osobní rekordy a ve dvou startech zaostala za svým nejlepším časem jen o jednu setinu. Plavkyně Martina Elhenická na zimním šampionátu v Plzni potvrdila postavení v české špičce, i když sama od sebe čekala ještě víc.
plavani-2015-67 mMartino, jaká z těch šesti medailí tě potěšila nejvíc?
Asi bronz na 400pz. Už na to skoro netrénuju, takže mě potěšilo, že jsem plavala jen nějaké tři vteřiny za osobákem a holky, co to plavaly na Evropě, mi ani tolik neujely. Konečně jsem to po dlouhé době plavala zase celkem slušně.

Splnilo letošní mistrovství tvoje očekávání?
Vrátila jsem se spokojená jen tak napůl, padly nějaké osobáky. To, co jsem měla vyhrát, jsem vyhrála, ale časy na mých hlavních tratích zůstaly za očekáváním. Je sice hezký, že mam nové osobáky na kratší tratě, ale hlavní jsou pro mě ty dlouhé.

Plavala jsi v Plzni v optimální formě, protože to měl být pro tebe podzimní vrchol, ne?
Měl to být vrchol, ale myslím si, že už jsme odpočívali moc dlouho a z toho se ty dlouhé tratě nedají zaplavat moc dobře. O kousek se posunula 400, ale 800 a 1500 už byly špatně.

Je to pro tebe zklamání, že se nezúročila dřina z tréninku?
Trochu mě mrzí, že jsem si letos neposunula osobák na 800, tam jsem si hodně věřila, že to může jít nahoru. Od září jsme naplavali fakt hodně kilometrů, asi úplně nejvíc, tak se to třeba projeví v příštím roce. Ten bude mnohem důležitější než tenhle.

plavani-2015-68 m

Osmistovka bude tratí, kde chceš splnit limit pro Rio. Jak moc ještě budeš muset zabrat a v čem vidíš, že máš třeba rezervu, když plaveš závod?
V závodech asi rezerva není. Je potřeba víc zabrat v tréninku, budou asi o něco delší, intenzivnější. Oproti této sezoně tam bude více úseků s packami, se kterými jsem letos nemohla plavat. Možná se ještě trochu něco málo přidá v posilovně, ale to nevím, uvidíme. Příští rok bude hodně těžký.

S olympijskou tečkou?
Udělám pro to všechno, snad jo.

Co tě čeká v nejbližších týdnech?
Tento týden mám volno. Od pondělí se vracím zase do práce a hned po Vánocích - 26. prosince - odletím s mou tréninkovou skupinou na Réunion, kde nás první tři dny čekají závody. Bývají docela dobře obsazené. Možná si zkusím i závod v moři na 5 kilometrů. Trošku se ale bojím, tak uvidím. Pak tam budeme trénovat až do 15. ledna.

Do medailové sbírky plavkyň TJ Loko FM Servis na zimním mistrovství v Plzni přispěli i další závodnice. Co řekly o svém účinkování na českém šampionátu?

Aneta Pechancová: „Tuhle republiku jsem si užila snad nejvíc za poslední léta. Možná proto, že jsem závodila s čistou hlavou a díky tomu byly výsledky tak dobré. Popravdě jsem věřila v ještě jedno zacinkání, ale výkonnost nastupující generace je opravdu vysoká a česká špička se hodně rozšířila. Vykompenzovaly mi to dosažené časy, které byly všechny na úrovni osobáků. No, a na závěr naše úžasná bojovná štafeta, kde jsme srdcem vybojovaly s holkami bronz. Takže za mě hodně povedená republika."

plavani-2015-69 m

Kateřina Holubová: „Jsem velice spokojená! Konečně se mi podařilo překonat osobní rekordy (400pz, 200pz, 100vz) nebo se k nim alespoň přiblížit a byly z toho nejlepší časy tento rok. Můj největší úspěch bylo druhé místo na 1500, pak jsem skončila dvakrát třetí, jednou čtvrtá, pátá a dvakrát sedmá. Všechny umístění do Top 10, což je super! Samozřejmě nejlepší závod pro mě byla kraulová štafeta, kde jsme obsadily třetí místo. Byla skvělá atmosféra a moc si holek v týmu vážím. Jsou super. Trenér je taky spokojený. Myslím, že se všechno podařilo. Teď přijde chvilku vánoční pohody a hurá do další sezony."

plavani-2015-70 m

Klára Šimánová: „Na závody jsem se těšila, nejvíce na 1500 a 800, které mi vyšly podle mých představ - 17:17,34 a 8:59,34. Se dvěma medailemi můžu být spokojená. V dalších startech jsem si vylepšila osobní rekordy.  Teď chci natrénovat na mistrovství Evropy juniorů, které se bude konat příští rok v Maďarsku."


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965