Elhenická dominovala na delších tratích, limit ale nezaplavala

 „Nemám k tomu moc co říct," poznamenala plavkyně Martina Elhenická po úvodním kole Českého poháru, které se konalo o víkendu v Hradci Králové. Dvaadvacetiletá reprezentantka nebyla se svými výkony spokojená, i přestože vyhrála všechny dlouhé krauly, na dvoustovce skončila druhá a na stovce čtvrtá.

plavani-2016-08 m

„Bohužel moje časy zůstaly za očekáváním a hlavně za limity pro mistrovství Evropy," mrzelo Martinu, že se jí nepodařilo zajistit si letenku do Londýna na květnový šampionát. Na patnáctistovce dohmátla daleko za svým osobákem a časem 17:03,06 zaostala o tři vteřiny za B-limitem.

Trutnovská plavkyně si v posledních týdnech prošla náročnou přípravou, a tak doufala, že by se její trénink mohl projevit už v Hradci. Vyladit formu se jí však nepovedlo. Naštěstí času na zaplavání limitu má relativně ještě dost. „Měla by to dát," uvedl trutnovský trenér Tomáš Břeň. Další pokus bude mít na začátku dubna v rakouském Grazu, případně pak na druhém kole poháru v Pardubicích.

plavani-2016-09 m

Na druhém ročníku Velké ceny Hradce Králové startovalo dohromady devět trutnovských plavkyň. Na medailovou pozici se mezi ženami probojovala ještě Klára Šimánová, která na patnáctistovce obsadila třetí příčku. S její účastí v českém výběru pro mezistátní utkání středoevropských států v bulharské Sofii, kam pojede pět nejlepších holek z ročníků 1999 a 2000, to vypadá víc než nadějně. Nominace oznámí příští týden.

plavani-2016-10 m

„Na stovce kraul ještě splnila limit do SCMka Kája Malíková," doplnil Tomáš Břeň k trutnovskému vystoupení na Českém poháru, kde Lokomotivu reprezentovaly i dívky ročníku narození 2003, což byla vůbec ta nejmladší kategorie, která tam mohla startovat. V Hradci například nezávodila Aneta Pechancová, která se naopak tento týden jako jediná představí v Olomouci.

A další už přijde na řadu finále mistrovství republiky družstev v Ostravě, kam se trutnovské plavkyně probojovaly pojedenácté v řadě.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965