Elhenická čtyřikrát na bedně, výkonnost stoupá u Holubové

  
Trutnov - Početná skupina čtrnácti závodníků Lokomotivy se o víkendu zúčastnila druhého kola Českého poháru v plavání, které hostily Pardubice. Většinou se však jednalo ještě o velmi mladé plavce, a tak v podstatě šanci prosadit se mezi českou elitou měla jen trojice - Martina Elhenická, Kateřina Holubová a Klára Šimánová.
plavani-2016-17 m

Plavkyně s reprezentačními zkušenostmi dostály svých pověstí. Čerstvá účastnice květnového ME v Londýně Martina Elhenická se po splnění limitu v rakouském Grazu opět pustila do náročnějšího tréninku, a tak na pardubické Velké ceně tím byla její výkonnost trošku poznamenaná. „Dalo se to čekat, že to takhle dopadne," prohodila dvaadvacetiletá blondýnka.

Tři druhá místa, jedno třetí, jeden osobák na 200 kraul (2:04,1), jeden nejlepší letošní čas jen pár setin za osobákem na 100 kraul a celkem slušný čas na 400 kraul. To ale není něco, za co by se měla stydět. „Teď budeme ještě celkem hodně trénovat, zvolníme poslední dva týdny před mistrovstvím," naznačila svoje plány před odletem do Londýna. Příští víkend se chystá na Český pohár do Ostravy.

plavani-2016-18 m

„Ve výborném světle se po soustředění SCM představila Katka Holubová. Je vidět, že se zase vrací zpátky. Dobře jela také Klára Šimánová, i když u ní jsme čekali trošku víc. Bohužel se podepsalo to, že před dvěma týdny onemocněla na mezistátním utkání v Sofii," řekl trenér Tomáš Břeň k vystoupení dalších dvou trutnovských plavkyň, které se blýskly účastí ve finálových závodech. „I to je ale úspěch, protože úroveň byla vysoká," dodal.

V Pardubicích získalo české plavání svého čtvrtého jistého olympionika pro Rio, neboť Lucie Svěcená splnila ostrý A-limit na 100 metrů motýlek a přidala se k trojici Simona Baumrtová, Barbora Závadová a Jan Micka.

„Ostatní naši plavci patřili na Českém poháru vůbec k těm nejmladší. Vzali jsme je, aby si tam hlavně vyzkoušeli padesátimetrový bazén," poznamenal trenér trutnovského oddílu, který v Pardubicích zůstal po Velké ceně ještě na tři dny na soustředění. „Doufejme, že to prodají ve zbytku sezony." V pátek čeká skupinu asi patnácti závodníků cesta na Velkou cenu Ústí nad Labem, menší plavci o víkendu zamíří do Jelenie Góry.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965