Plavkyně zkompletovaly v lize nečekaný „bramborový" hattrick

Trutnov - S vědomím, že medaile bude letos viset hodně vysoko, odjížděly trutnovské plavkyně na své dvanácté ligové finále v řadě. V sestavě se kloubila zkušenost s mládím. Zatímco nejstarší členky Aneta Pechancová a Martina Elhenická pamatují všechna finále, nejmladší závodnice celého startovního pole Helena Blahová teprve sbírá zkušenosti s dospěláckým plaváním. Tuto trojici pak doplnily dorostenky Klára Šimánová, Kateřina Holubová, Dominika Brádlová a Karolína Šolínová.

tn liga1

Od samého začátku soutěže Trutnovačky útočily ze zadních pozic, aby před koncem prvního dne pokukovaly po medaili. „ I když jsme si myslely, že medaile je jen utopie, trenéři nás pořád hecovali, že stát se může cokoliv a nechybělo mnoho a měli pravdu, bedna nebyla daleko," uvedla Aneta Pechancová.
Pořadí MČR družstev žen
1. Bohemians Praha 394 bodů
2. Plzeň 381
3. Pardubice 310
4. Trutnov 290
5. Ostrava 289
6. Kometa Brno 279
7. Jihlava 201
8. Kladno 140
Ani devět „beden" v disciplínách však nakonec nestačilo a plavkyně TJ Loko Up Group zkompletovaly druhý „bramborový" hattrick. Čtvrté místo jim na mistrovství republiky družstev patřilo třikrát v řadě už v letech 2010 až 2012.
„Myslím, že čtvrté místo je nad očekávání. Byly jsme celkem překvapené, jaký kousek jsme zůstaly za medailí," poznamenala Martina Elhenická. Od bronzových Pardubic dělilo Trutnov dvacet bodů. „Zase nám chybělo trochu štěstí, když jsme v některých disciplínách braly skoro poslední místa. V polohové štafetě jsme taky skončily až sedmé. Všechno to bylo vždy o pár setin a tím jsme vždy o pár bodů přišly," dodala dvojnásobná účastnice mistrovství světa a čtyřnásobná reprezentantka z evropských šampionátů.

tn liga2jpg

Mozaiku ke skvělému výsledku začala v pátek v Plzni skládat čerstvá „limitářka" na MEJ Klára Šimánová, která s přehledem zvítězila na motýlkové dvoustovce a přidala ještě tři třetí místa za 100 motýlek, 400 a 800 kraul. „Plavala jsem kousek za osobáky, takže jsem spokojená. S holkami jsme podaly super výkony, pořád to bylo vyrovnané až do poslední štafety," poznamenala šestnáctiletá reprezentantka.

tn liga3

Největší přínos pro družstvo měla Martina Elhenická, která zvítězila třikrát (200, 400, 800 VZ) a přidala ještě bronz na 400 metrů polohově. „Myslím, že všechny holky jsme plavaly o dost lépe než v semifinále. Nechaly jsme tam maximum, takže super," měla radost.
Poslední individuální umístění na pomyslné bedně vybojovala nestárnoucí Aneta Pechancová, když na „své" kraulové padesátce dohmátla druhá.

tn liga4

„Po provedené analýze jsem mile překvapen, že ani jedna z děvčat tam nebyla do počtu a každá přispěla svým dílem k celkovému skvělému výsledku," cenil si výkonů trenér Pavel Pokorný.
Cílem družstva nebylo skončit hůře než na pátém místě, protože to je za posledních dvanáct let, co plave Lokomotiva ve finále, nejhorší trutnovské umístění. A to se podařilo. „Ale ty brambory, kterých bylo nejvíce, jsou mrzuté, tak snad za rok," usmál se kouč.
Jako pozitivní viděl, že výkonnostně nahoru šly mladé holky Karolína Šolínová, Dominika Brádlová a Helča Blahová. „Vynikající byla Martina s Klárou a podržela i Aneta. Trochu smůlu měla Katka Holubová, která se učí na maturitu a hlavně plavala disciplíny, které na ni zbyly, ale to tak v týmové soutěži bývá," doplnil Pokorný.

Mezi ženami si doplavalo na západě Čech pro zlato družstvo Bohemians Praha a v mužské kategorii obhájili titul plavci Komety Brno. I trutnovský klub má ve své sbírce jedno památné zlato z roku 2009. Stříbro slavil v roce 2014 a dvakrát bronzový úspěch se zrodil v letech 2007 a 2008.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965