VELKÁ CENA TRUTNOVA - první test sezony nejen pro plavce Lokomotivy

Trutnov - Odrazovým můstkem do sezony je každým rokem pro trutnovské plavce domácí Velká cena. A nejinak tomu bude i letos, kdy se tento víkend uskuteční její 29. ročník.

Závodní program v krytém bazénu nijak nevybočí ze zaběhlých kolejí. V sobotu nejdříve od půl desáté do vody naskáčou účastníci 14. ročníku plaveckých závodů pro postižené děti a mládež dětských domovů,
stacionářů a ústavů. Od 13 hodin se pak rozjede program 28 disciplín prvního dne Velké ceny, kterou v sobotu uzavřou štafety na 4 x 50 metrů kraul. Neděle nabídne 18 disciplín, když pozornost bude především upřena na hlavní závod - Memoriál J. Č. Matějíčka, 200 metrů volný způsob.

plavani-2013-21 .tn

„Bohužel, ve stejný termín je po republice asi pět závodů, tak uvidíme, co to udělá s letošní účastí," obával se trenér Tomáš Břeň z domácího oddílu TJ Loko FM Servis. Pod nejvyšší české hory ale opět dorazí početná enkláva plavců - 144 mužů a 169 žen. „Mezi přihlášenými je Martin Baďura, z Polska přijedou
účastnice z vrcholných světových akcí Tchórz, Pozarowszczyk a Nazieblo," vypíchl trutnovský trenér účast top plavců.

Z vlastní líhně se podle Břeně do závodu chystá třicet až čtyřicet plavců. „Doufám, že na dvoustovku kraula budeme mít ve finále zase dvě až tři holky a Martina Elhenická se popere o nějakou tu medaili. Vypadá výborně. To, co teď plave, jsme od ní v trénincích, dlouho neviděli," povídal Tomáš Břeň.

 

 

Útok na nejvyšší příčky očekávají pod Krkonošemi také v podání juniorských reprezentantek Barbory Sukové a Kateřiny Holubové. A samozřejmě také historicky první trutnovské medailistky z loňského evropského šampionátu v Chartres Anety Pechancové.

„Velká cena je takovým testem, jak bude sezona pokračovat. Jsou to první závody po dlouhém tréninkovém cyklu, takže se tam určitě ukáže míra připravenosti. Potřebujeme se zároveň rozzávodit na větší soutěže. Jinak na osobní rekordy je zatím čas. Nemyslím si, že budeme nijak zvlášť odpočívat, na to je čas taky," poznamenala plavkyně.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965