Stolní tenis - Krajské přebory dvoučlenných družstev

Mladší žákyně TJ Lokomotiva Trutnov Natálie Holá a Klárka Prokopcová úspěšně reprezentovaly náš oddíl na Krajském přeboru dvoučlenných družstev ve stolním tenise, který se uskutečnil dne 13. dubna 2013 v Dobrém ziskem stříbrné medaile za celkové umístění na 2. místě. 

s.tenis-2013-03 m

Zleva: Natálie Holá a Klára Prokopcová

 

Jednorázový krajský přebor družstev mladšího žactva pro rok 2013


Dne 13.4.2013 se konal v Dobrém JKP družstev mladšího žactva, kam byla mezi šest družstev Královéhradeckého kraje nominována i naše dvě děvčata Natálie Holá a Klára Prokopcová. Vzhledem k tomu, že jedno družstvo z důvodu nemoci jedné z hráček svoji účast zrušilo den před konáním turnaje a již se nepodařilo nasadit nikoho z dalších osmi náhradníků, vlastního turnaje se zúčastnilo pouze pět dvoučlenných družstev mladších žákyň. Z tohoto počtu družstev vyústila změna v systému zápasů turnaje a zahrála si všechna družstva stylem „každý s každým".
Děvčata si na tento turnaj jela víceméně zahrát se svými soupeřkami bez větších plánu na boj o medaile. O to větší bylo překvapení z celkového umístění děvčat v turnaji. Když bylo dobojováno, tak výsledkem bylo překvapení v podobě celkového krásného 2. místa v JKP družstev mladšího žactva pro rok 2013. A nutno dodat, že překvapení mohlo být vlastně ještě větší, protože děvčata opravdu velmi sebevědomě sahala po metě nejvyšší, v čemž jim zabránila jen absence té trochy sportovního štěstíčka, které se tentokrát přiklonilo na stranu domácích hráček.
Gratulujeme a děkujeme děvčatům za jejich podané výkony a reprezentaci oddílu stolního tenisu Lokomotivy Trutnov.
Pro zájemce o podrobnosti  z průběhu turnaje:
V prvním zápase turnaje děvčata narazila na sestry Kateřinu a Lucii Sýkorovy z TTC Lhoty u Potštejna. V tomto zápase se nepodařilo Kláře Prokopcové porazit starší ze sester Kateřinu a prohrála 0:3, ale hned v následující dvouhře Natálie Holá lehce porazila 3:0 Lucii Sýkorovou. Ve čtyřhře se ukázalo, že se děvčata dokáží dobře doplňovat a vyhrála 3:0. Následující  dvouhry začínala Natálie a bez problémů porazila i Kateřinu Sýkorovou a pro naše družstvo získala třetí bod. Protože se hrálo pouze do získání třetího bodu, první zápas tak ukončila se stavem 3:1 pro Lokomotivu Trutnov.
V druhém zápase se našim děvčatům postavilo silnější A družstvo děvčat z Dobrého, která hrála v domácím prostředí. První hrála Klára Prokopcová s Kateřinou Boreckou a pustila se do ní s vervou a bez většího respektu a k překvapení domácí hráčky ji hned v prvním setu přehrávala 7:4. Postupně se zápas dostal až do stavu 2:2 na sety a v posledním pátém setu již Klára vedla 8:5, ale bohužel se jí nepodařilo toto vedení udržet a set nakonec prohrála 8:11 a zápas 2:3. V následující dvouhře se Natálie Holá se stejnou vervou pustila do své soupeřky Terezie Sazimové, se kterou se velmi často potkává ve finálových zápasech BTM mládeže. V dnešním vzájemném zápase měla bohužel velkou dávku štěstí domácí hráčka, které kromě domácího prostředí pomohlo i poměrně velké množství „prasátek". Ačkoliv se Natálie maximálně snažila a vítězství si nechtěla nechat uniknout, čemuž nasvědčoval např. i urputný boj hned o první set, který Natálie prohrála až 12:14, bohužel ji tentokráte štěstí nepřálo a všechny sety velmi těsně prohrála o pověstný chloupek. Následnou čtyřhru děvčata pojala spíše jako trénink na další zápasy v turnaji, protože pro celkové vítězství nad družstvem Dobré A by bylo nutné i vítězství Kláry Prokopcové nad Terezií Sazimovou, a to již nebylo přes veškerou snahu příliš reálné. Celkově tento zápas naše děvčata prohrála 0:3, ale jak se později ukázalo, protože jim vítězství nad děvčaty z Dobrého uniklo jen velmi nešťastně, naše děvčata to zdravě naštvalo a nabudilo do dalších zápasů v turnaji.
Další na řadu přišel opět domácí soupeř. Tentokrát to bylo Dobré B, za který hrála další sesterská dvojice,  sestry Pavla a Lucie Bačinovy. Tentokrát jako první nastoupila mladší ze sester a proti ní jako první hrála Natálie Holá, která si velmi rychle spravila náladu z předchozí prohry a nekompromisně soupeřku smetla 3:0. V následné dvouhře se potkala děvčata Klára Prokopcová a Pavla Bačinová, které se znají také z BTM mládeže. Přestože tento zápas byl vyrovnanější, Klára nenechala nic náhodě a soupeřku porazila také 3:0. Hned v následující čtyřhře naše děvčata bez větších problémů dotáhla vítězství do konce a po výhře 3:0 ve čtyřhře zápas s družstvem Dobré B vyhrála celkově 3:0. Děvčata následně zjistila, že díky tomuto vítězství, oproti původním plánům jet si na tento turnaj jen zahrát, najednou sahají minimálně na bronzovou medaili.
Možná i z tohoto důvodu se následně velmi nekompromisně pustila do posledních soupeřek turnaje a to družstva DTJ Hradec Králové, za které hrála Klára Masopustová a Anna Klempererová . V prvním zápase Natálie opět bez větších problémů porazila Kláru Masopustovou 3:0 a na řadu přišel zápas dvojice Klára Prokopcová a Anna Klepmpererová. Naše hráčka měla několik dobrých důvodů porvat se o vítězství. Za prvé dobrý pocit, že je platnou hráčkou našeho družstva a za druhé vrátit soupeřce porážku z posledního BTM mládeže v Hostinném, což se ji nakonec podařilo, a přestože to byl vyrovnaný zápas, výsledné vítězství 3:2 bylo zaslouženou odměnou za její výkon. V následné čtyřhře naše děvčata opět předvedla, že spolu čtyřhru zahrát umí a jednoznačně vyhrála 3:0 na sety a tím vyhrála celkově i tento zápas výsledkem 3:0.
(napsal a vyfotil vedoucí zájezdu ...) 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965