Vyhodnocení soutěží družstev ve stolním tenise 2014 – 2015


O nejlepší výsledek v soutěžním ročníku 2014 – 2015 se zasloužili stolní tenisté mužů TJ Lokomotiva Trutnov „A". Po odehrání 20 soutěžních kol obsadili 1. místo v Regionálním přeboru 2. třídy a zajistili si postup do přeboru 1. třídy.
Po celou sezónu hrálo družstvo ve stejném složení Tomáš Jiránek, Bohuslav Dědek, Ing. Martin Polák a Ing. Zdeněk Čurda. V hodnocení procentní úspěšnosti soutěže se z našich hráčů nejlépe umístil Tomáš Jiránek na 5. místě, rovněž umístění ostatních hráčů na 9., 13. a 16. místě ze 41 hodnocených hráčů svědčí o dobré výkonnosti našich hráčů v této soutěži.
Všichni hráči jsou si vědomi, že kromě zintenzivnění tréninkového procesu může opětovnému sestupu především zabránit rozšíření stávajícího úzkého hráčského kádru o dalšího kvalitního hráče se zkušenostmi z této vyšší soutěže.

stolni-tenis-01-2015 m

O celkové vítězství v divizi žen Královéhradeckého a Pardubického kraje bojovalo také družstvo žen. Přestože před odehráním posledních dvou zápasů mělo ještě dvoubodový náskok před svými pronásledovateli, porážka 4:6 od družstva TJ Montas Hradec Králové znamenala nakonec až sestup na konečnou 3. příčku tabulky. O druhém místě družstva TJ Sokol Česká Skalice při shodném počtu bodů rozhodlo lepší skóre ze vzájemných utkání.
Kromě dlouhodobého zranění vedoucí družstva Lenky Kaláškové doplatilo družstvo na rodinné problémy a studijní zaneprázdnění hráček základní sestavy. A  tak kromě základní sestavy Jana Hronešová, Lenka Kalášková a Natálie Holá jsou v zápisech o utkáních uvedena i jména Bc. Kristýna Matějíčková, Alena Landsmannová a Klárka Prokopcová. V hodnocení procentní úspěšnosti se nejlépe umístila Jana Hronešová na 5. Místě z 29 hodnocených hráček, mezi osmičku nejlepších se vešly i Lenka Kalášková a Natálie Holá. Ostatní hráčky nebyly pro nedostatečný počet odehraných utkání do hodnocení zahrnuty.
Protože výše uvedené problémy ohrožují i působení družstva žen v následujícím kalendářním ročníku, je prvořadým úkolem oddílu rozšířit členskou základnu o nové mladé hráče a hráčky. I když dosavadní výzvy zůstaly bez odezvy, vedení oddílu věří, že nejpozději při zahájení nové hráčské sezóny počátkem září 2015 mezi sebou přivítá nové zájemce o tento sport.

Starosti s nasazením hráčů do utkání musel řešit i vedoucí nově vytvořeného družstva mužů TJ Lokomotiva Trutnov „B" Miroslav Prokopec, hrající Regionální přebor 3. třídy. Přestože prvořadým úkolem družstva, tvořeného převážně hráči dorosteneckého a žákovského věku, bylo získávání hráčských zkušeností pro další výkonnostní růst, porážky od stejně starých protihráčů a konečný sestup až na 10. místo z 12 účastníků při zisku 6 vítězství z 22 odehraných utkání je určitým zklamáním. Nejlepším umístěním v hodnocení procentní úspěšnosti je  32. místo Klárky Prokopcové, až za ní se umístili všichni zástupci mužů – jako 35. Adam Dotlačil, na 36. místě Miroslav Prokopec, jako 42. Petr Kotek a 45. Jáchym Drašar z 50 hodnocených hráčů. Viz fotografie mužů „B"


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965