Plavci trénovali v Palmovém ráji

Nejlepší soustředění, pochvalovali si

Trutnov - Již podruhé se vydali plavci TJ Loko FM Servis a SCM do italského letoviska San Benedetto del Tronto nedaleko Říma, kde v tamním prostředí krásných palem a oleandrů, 1500 kilometrů od svých domovů, zakončili první část čtyřtýdenní všeobecné přípravy „výživným" soustředěním.
„Trénovali jsme v šesti fázích," poukázal trenér Tomáš Břeň. Ráno před snídaní Trutnováci vyjížděli na in-linech, po snídani strávily dvě hodiny v bazénu a následoval kruhový trénink. Po obědě a polední regenerační fázi, která se odehrávala na pláži a v posteli, byl na programu opět dvouhodinový trénink ve vodě. Ten čtyřikrát vynechala Aneta Pechancová, protože stříbrná medailistka z loňského mistrovství Evropy chodila na individuální část přípravy do posilovny. „Zvedla jsem 70 kilo," hlásila s úsměvem svůj nový osobák v benchi.

plavani-2013-19 m

Po večeři byl ještě do harmonogramu denní přípravy zařazen třicetiminutový běh podél pláže a kruhový trénink včetně odrazových cvičení. „Končili jsme v devět večer," přiblížil Tomáš Břeň. Druhý trenér Pavel Pokorný byl z letošního soustředění doslova nadšený. „Jsem velice spokojený. Nejlepší soustředění, které jsme absolvovali, co se týká tréninkových podmínek, počasí i nasazení všech zúčastněných," mnul si ruce, jak jeho svěřenci kvalitně završili předešlou čtyřtýdenní přípravu z trutnovského koupaliště a okolí.

„Bylo to náročné, ale z mého pohledu to bylo nejpovedenější oddílové soustředění, které jsem absolvovala. Tréninky nebyly ani tak výrazně jiné než předchozí léta, ale byli jsme je schopni odjezdit v úplně jiné intenzitě a kvalitě. Na konec srpna jsme celkem valili," sdělila Aneta Pechancová k italskému týdnu, během kterého Trutnováci naplavali 71 kilometrů. Jejich srpnová položka ve vodě se tak celkem vyšplhala na číslo 256 kilometrů.

plavani-2013-20 m

Po návratu z Apeninského poloostrova se plavci od tohoto týdne přesunuli do krytého bazénu, který je již otevřený. „U těch starších, jak je zvykem, budeme do vody chodit dvakrát denně - ráno od šesti a odpoledne. V průměru nás čeká 11 kilometrů denně," prozradil Pavel Pokorný, jakým směrem se bude pod Krkonošemi ubírat zářijová příprava. Bude se jednat o jakési překlenovací období mezi objemovou přípravou a tréninkem do kvality, která bude v naordinovaných jednotkách postupně přibývat. „Nepamatuji, že bychom kdykoli dříve byli na začátku sezony v takové formě, u těch nejlepších čekám v sezoně velké výsledky," prohlásil trutnovský trenér.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965