Užíváme si to, tvrdí Martina a Aneta z trutnovské reklamy na plavání

Trutnov - Jako přes kopírák, hned v prvním závodě, si trutnovské plavkyně Martina Elhenická a Aneta Pechancová na Českém poháru v Plzni zajistily účast na prosincovém mistrovství Evropy v dánském Herningu. Martina splnila B-limit v polohovém závodě na 400 metrů časem 4:44,95 a Aneta se kvalifikovala výkonem 1:02,74 na polohové stovce.

plavani-2013-38 m

Limit máte v kapse, jak si to užíváte?
Martina: Moc. Jsem ráda, že budu mít spoustu času na trénink a ne jako minulý rok, kdy jsem ten limit dala asi jen tři týdny před Evropou a už se žádná práce nedala moc udělat. Takže doufám, že i Evropa dopadne líp než minulý rok.
Aneta: Přesně tak. Tradičně plním až na posledních možných závodech, takže letos to je jak ze snu. Evropa je za dva měsíce a já už vím, že tam jedu. Neuvěřitelný!

Pohrávaly jste si s myšlenou, že to dáte už v Plzni? Není to moc brzy?
Martina: Jo, chtěla jsem to zkusit. Minulý rok jsem tam jela za 4:50 a věděla jsem, že teď jsem na tom ještě líp, než jsem byla před rokem.
Aneta: Popravdě, já jsem se na to připravovala už od začátku srpna, co jsme začali trénovat. Především psychicky. Limit byl srovnatelný s loňským a vzhledem k tomu, že bych letos chtěla plavat výrazně pod 1:02, neviděla jsem takový problém to zaplavat už na prvních závodech.

Po rozplavbách jste si stále věřily?
Martina: Jo jo, těch 4:57 jsem ráno jela na pohodu. Chtěl jsem dát tak 5:05, a tak jsem byla překvapená, že to šlo tak lehce. Věřila jsem, že těch jedenáct vteřin dám dolů.
Aneta: Já jsem spíš doufala. Měla jsem poměrně náročný program a polohovka se plavala až jako poslední v neděli a cítila jsem obrovskou únavu. Nakonec se mi ten start jel snad nejlíp z celých závodů.

Přibližte vaše finále?
Martina: Motýl byl celkem pomalý. Asi o vteřinu horší než vždycky. Znak byl na mě rychlý, prsa jsem konečně jela dobře, ale na kraul už mi zase nezbylo tolik sil.
Aneta: Snažila jsem si to užít, přeci jen pořád o nic nešlo. Času bylo dost a nechtěla jsem se zbytečně svazovat limitem. Chtěla jsem vyhrát a byla jsem připravená tam nechat všechny poslední síly, které mi zbyly. Co se týká jednotlivých úseku, ty jsem jela srovnatelně se svým osobákem. Řekla bych snad, že přesně podle plánu.

Co ten pocit, když jste se otočily na tabuli a podívaly se na čas?
Martina: Trochu jsem se nejdřív bála podívat, aby tam nebylo třeba 4:47, ale pak jsem se odhodlala a dobrý ty jo.
Aneta: Na mě v momentě padla obrovská úleva. Přesně tenhle moment je nepopsatelný.

Co říkáte na to, že se do Herningu podíváte zase obě?
Martina: Jsem ráda, aspoň nebudu muset spát s nikým jiným. Na Anetu už jsem prostě zvyklá. (smích) Ne, Anet to moc přeju a je super, že pojedeme zase obě.
Aneta: Souhlasím. Je to skvělý, trávíme spolu čas více méně pořád, i když nemusíme, takže pro nás nic neobvyklého. (smích) Ne, rozhodně to je obrovská reklama pro trutnovské plavání a vůbec i pro Trutnov samotný.

Jakou motivaci budete mít do konce sezony, když máte splněno hned na začátku sezony?
Martina: Chtěla bych se na Evropě co nejvíc přiblížit hranici 4:40 a samozřejmě plavat co nejlíp na republice.
Aneta: Jednoznačně chci na mistrovství Evropy odjíždět s limitem A. Béček bylo dost.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965