Gymnastky jsou mistryněmi republiky v TeamGymu

Trutnov - Zacvičit pohybovou skladbu, předvést akrobacii a ještě zaskákat na trampolíně. O tom je gymnastická soutěž zvaná TeamGym. Po sobotním šampionátu, který v Praze uspořádala Česká gymnastická federace, je známo, že nejlepší družstvo v kategorii šestnáctiletých dívek a starších, je z Trutnova!

DSC 0341 m

Na vrcholný závod teamgymové sezony s mezinárodní účastí se podařilo probojovat všem třem týmům z oddílu TJ Lokomotiva Trutnov.

Dopolední program zahájily nejmladší  závodnice v kategorii Junior I (7 - 11 let). Trutnovská nejmenší děvčata předvedla pěknou pohybovou skladbu a skoky na trampolíně, které rozhodčí ocenili vysokými známkami. I přes zaváhání na akrobacii jim v celkovém součtu bodů všech tří disciplín jejich výkon vynesl s velkým náskokem třetí místo.

Výborným výkonem přispěla k tomuto úspěchu nejmladší závodnice týmu Pavlína Hellingerová společně s Karolínou Slavíkovou, Natálií Kolínovou, Sabinou Geciovou, Barborou Oravcovou, Lenkou Tylovou, Alenou Hauptovou, Ninou Jezdinskou a Kristýnou Bednářovou.

V brzkých odpoledních hodinách se pustila do bojů o medaile děvčata kategorie Junior II (12 - 15 let), která předvedla kvalitní závodní program, ale ve velké konkurenci jim to stačilo na čtvrtou příčku.

Poté již následoval poslední závod kategorie Junior III (od 16 let), který měl pro Trutnovačky velmi dramatický průběh. Po první disciplíně dívky nabraly téměř bodovou ztrátu na první tým, protože rozhodčí jejich pohybovou skladbu ohodnotili nízkou známkou. Zdálo se téměř nemožné takový rozdíl dohnat, avšak excelentní poslední disciplínou, kterou byla akrobacie, si vybojovaly mistrovský titul.

O ten se zasloužilo družstvo ve složení: Michaela Bachtíková, Helena Kirschová, Eliška Krejčí, Veronika Krejčí, Kamila Krejčová, Eliška Slavková, Tereza Svobodová, Andrea Šedivá a Sabina Tláskalová.

Nejstarší trutnovská děvčata ovládla zároveň Český pohár v TeamGymu.  Dívky v kategorii Junior I se v této republikové soutěži umístily na třetím místě.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965