Vyhlášení sportovců Tělovýchovné jednoty za rok 2015

 
Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců, funkcionářů a sportovních kolektivů Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Trutnov za rok 2015 se ve středu 15. 6. 2016  uskutečnilo v Uffu. Tradiční společenská událost, která letos proběhla v netradičním červnovém termínu, zanesla do historie oceněné v devíti kategoriích.

sportovec 2016 1 m

Moderátorka Martina Adamů hned na začátku akce předala mikrofon do rukou nového předsedy TJ Loko Petra Musila, který všechny přítomné přivítal, poděkoval za podporu města a poprosil o pár slov starostu Ivana Adamce.

vyklaseni 3 m

První vyhlašovanou skupinou pak byla kategorie Mláďata do 10 let. Všech pět nominovaných dětí navštěvuje atletickou přípravku. Vítězkou se stala Adéla Vachová, která například v loňském roce vyhrála svou kategorii na Zimní běžecké lize.

sportovec 2 m

Nejvíce našlapanou kategorií byla mládež ve věku 11 až 15 let, kde nominace obsahovala dvanáct jmen. Porota vybrala šest, kterých předstoupilo na pódium a místostarosta Tomáš Hendrych vyhlásil vítězku - juniorská reprezentantka v plavání Klára Šimánová.

2016 vyhlaseni 4 m

Čtyři nominovaní se objevili v kategorii dorostu 16 až 18 let. Do třetice dosáhla na vítězství dívka. A nemohl to být nikdo jiný než výškařka Lada Pejchalová. Trutnovská atletka za skvělý rok 2015 (bronz z MS do 17 let) posbírala už spoustu cen. Veřejnost pobavil i její rozhovor s moderátorkou Martinou Adamů, která se z něj vzpamatovávala ještě pár minut po jeho skončení.2016 vyhlaseni 6 m

Poté přišla na řadu čtvrtá kategorie, ta nejprestižnější - dospělí (18 - 40 let). Paradoxně ze sedaček v hledišti se třikrát za vyzvaného sportovce zvedl nějaký zástupce. Osobně přítomný byl pouze sprinter Matěj Červený. Ten ale nezvítězil. Skleněnou plaketu převzala Aneta Pechancová, která ji předá Martině Elhenická. Trutnovská reprezentantka v plavání, která se momentálně nachází na soustředění v Turecku, se loni podívala do Kazaně na mistrovství světa a finálových umístění dosáhla na světové univerziádě v Gwangju.

2016 vyhlaseni 7 m

Poprvé se loni vyhlašovala kategorie Masters (nad 40 let). Nominovaní byli dva sportovci a oba získali ocenění. Letos se scénář opakoval s tím, že jedno jméno bylo dokonce stejné. Ricochetista Jiří Herda svou pozici obhájil. Společně s ním dostal cenu kuželkář Roman Straka. Z mistrovství republiky si loni přivezl stříbro a bronz.

vyhlaseni 8 m

V kolektivech zvítězila plavecká štafeta žaček (kategorie do 15 let) ve složení Helena Blahová, Eliška Šutriepková, Veronika Hůlková a Radka Stoklasová. V kategorii dorostu a dospělí slavila úspěch hlídka kajakářů v sestavě Daniel Koblížek, František Veselý a Stanislav Bouček.

vyhlaseni 10 m

Předposlední kategorie patřila nejlepším trenérům, cvičitelům a funkcionářům. Ocenění putovalo do rukou šéftrenéra mládeže basketbalového oddílu Petra Kapitulčina, který se z pozice prvního asistenta podílel na zisku historicky prvního titulu mistryň Evropy pro Českou republiku v kategorii kadetek. V domácí soutěži dovedl extraligové kadetky ke čtvrtému místu na MČR a deset hráček pod jeho vedením dostalo pozvánku na sraz reprezentace.

vyhlaseni 11 m

Na závěr ankety vždy Lokomotiva uděluje ještě jednu individuální cenu. Jedná se o Zvláštní cenu za dlouhodobou práci a tu si odnesl Jan Tuna z oddílu atletiky.

vyhlaseni 12 m

 

Nejlepší sportovci Lokomotivy za rok 2015

Mláďata do 10 let
 Adéla Vachová (atletika)
 Michal Šrejber (atletika)
 Erika Schmiedová (atletika)
 Tereza Malichová (atletika)
 Tobiáš Hurdálek (atletika)

Mládež 11 - 15 let
 Klára Šimánová (plavání)
 Tomáš Křepinský (tenis)
 Marek Míl (cyklistika)
 Pavel Nevečeřal (box)
 Daniel Koblížek (kanoistika)
 Denisa Pavlíková (volejbal)

Dorost 16 - 18 let
 Lada Pejchalová (atletika)
 Anna Rylichová (basketbal)
 Adéla Vymazalová (basketbal)
 Kateřina Holubová (plavání)

Dospělí 18 - 40 let
 Martina Elhenická (plavání)
 Matěj Červený (atletika)
 Filip Rolenec (ricochet)
 Lukáš Slavík (cyklistika)

Masters nad 40 let
 Jiří Herda (ricochet)
 Roman Straka (kuželky)

Kolektiv do 15 let
 plavání - štafeta žaček (Helena Blahová, Eliška Šutriepková, Veronika Hůlková a Radka Stoklasová)
 plavání - štafeta žáků (Filip Vlček, Jakub Pásler, Kryštof Pásler a Tomáš Haufer)
 atletika - družstvo starších žáků (Adam Prokeš, Jakub Lád, Martin Droščák, Petr Šantroch, Drahomír Ježek, Šimon Drašar, Marek Sturm, Jakub Raabe, Jiří Křivský, Robert Hurdálek)

Kolektiv dorost + dospělí
 hlídka kajakářů (Daniel Koblížek, František Veselý a Stanislav Bouček)
 dorostenecké družstvo kuželkářů (Marek Plšek, Marek Žoudlík, Petr Kotek, David Ryzák a David Chaloupka)
 plavecká štafeta žen (Aneta Pechancová, Klára Šimánová, Kateřina Holubová a Martina Elhenická)

Trenér
 Petr Kapitulčin (basketbal)

Zvláštní cena
 Jan Tuna (atletika)


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965