Jičín, Poznaň, Budapešť aneb Odkud judisté přivezli medaile

Mladší a méně zkušení závodníci bojovali v Jičíně. Starší žáci a dorostenci reprezentovali v Poznani a veteráni v Budapešti. Zahraniční konfrontaci měl z trutnovského oddílu juda podstoupit v Brémách i Petr Kudrna, ale z organizačních důvodů do Německa neodjel.

Samurajská katana Jičín

V sobotu 24.3. 2018 se konalo v Jičíně 1. kolo Samurajské katany. Sedm judistů Lokomotivy se vyrazilo prát na regionální turnaj do města pohádky a dvakrát jim zacinkala medaile. O tu se postarali mládě Richard Kulda a mladší žák Marek Novák, v obou případech z toho bylo stříbro. O stupně vítězů bojoval i starší žák Tomáš Duben, ale v zápase o třetí místo mu chyběly zkušenosti a prohrál. Tři vítězství na turnaji vybojoval mladší žák Richard Bureš, ve své kategorii měl nejvíce soupeřů – sedmnáct. Jedno vítězství získal Tadeáš Turičík (mládě), Lukáš Veselý a Michal Žilka (mladší žáci) sbírali zkušenosti.

judo 2018 011 m

judo 2018 012 m

Mezinárodní turnaj v Poznani

Na velmi silně obsazený turnaj do polské Poznaně vyjela osmičlenná reprezentace Královéhradeckého kraje. V regionálním výběru žactva byli mezi osmi vybranými čtyři judisté z Trutnova, kteří se podíleli na velmi dobrém výsledku. Jan Lisý nestačil na soupeře pouze ve finále a vybojoval stříbro. Bronz po jediném zaváhání v základní skupině uzmul David Šopinec. Michal Imerlišvili zvítězil jednou v základní skupině, což ho do boje o medaile nevyneslo. Neúspěch v prvním kole vystavil stopku Radkovi Gottwaldovi.

Mezinárodní mistrovství Maďarska veteránů v Budapešti

Tento turnaj měl celosvětové obsazení, účastnili se ho závodníci z patnácti evropských států a USA. Trutnovskou Lokomotivu reprezentovali veteráni Jaroslav Linhart, Petr Vostřez, Rudolf Bradler a Richard Kulda.

V roli favorita startoval Jaroslav Linhart. Úřadující mistr Evropy z chorvatského Záhřebu tuto roli potvrdil a ve finále se mu podařilo za dvacet sekund zvítězit nádherným hodem na ipon, když porazil francouzského reprezentanta.

Dalším, kdo stál na stupních vítězů, byl Petr Vostřez. Ten potvrdil stoupající formu ziskem bronzové medaile.

Nesmírně těžký los měl Rudolf Bradler. Závodník, který je hnacím motorem trutnovského týmu, skončil i přes obrovské nasazení na pátém místě.

Čtvrtým členem maďarské mise byl nováček Richard Kulda, jenž teprve získává zkušenosti. V turnaji se mu přihodilo nepříjemné zranění prstu ruky a své vystoupení v soutěži musel ukončit. Přesto obsadil čtvrté místo.

judo 2018 013 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965