Judisté Lokomotivy v Budapešti nejprve soutěžili a pak trénovali

Na jednom z největších mládežnických turnajů v Evropě, na který se sjelo 1512 závodníků z dvaceti států nejen z Evropy, ale letos i Austrálie a Jihoafrické republiky, zanechali svou stopu již tradičně i trutnovští judisté. Ve startovní listině se objevila čtveřice jmen závodníků Loko. V dorostenecké kategorii nastoupili Petr Kudrna a Jan Lisý, ve starších žácích reprezentovali Radek Gottwald a David Šopinec. Česká republika měla po Maďarsku největší počet závodníků na turnaji.

judo 2018 17 m

Nejvíce se na tatami dařilo Davidu Šopincovi. Ten nejprve třikrát v řadě - vyhrál nad Maďarem Maté Korokornykem, v golden skóre s Polákem Mateuszem Fitykou a před časovým limitem zdolal dalšího Maďara Tamase Bernátha. V dalších kolech ovšem neprošel přes pozdějšího finalistu Ukrajince Olina Serhio a Slováka Josefa Tománka. V kategorii do 40 kg měl 57 soupeřů a díky třem vítězstvím vybojoval devátou pozici.

judo 2018 019 m
Radek Gottwald v kategorii do 66 kg se střetl ve skupině se dvěma Čechy, Slovákem a Ukrajincem. Nejprve Matěje Řezníčka z České Třebové porazil před časovým limitem. Poté narazil na pozdějšího slovenského finalistu Tomáše Zacharovského, na kterého nestačil. Ve třetím kole zvítězil před časovým limitem nad Ukrajincem Ivanem Pyshkou. Ve čtvrtém kole podlehl libereckému Radimu Vlčkovi a mezi 32 soupeři obsadil devátou pozici. 
Petr Kudrna měl v prvním kole volný los. Ve druhém kole podlehl pozdějšímu finalistovi z Ukrajiny Nazarovi Kulieshovovi. Ve třetím kole porazil před časovým limitem českého soupeře Stanislava Holobradu z Příbrami, ovšem ve čtvrtém kole vyzval Radima Vlčka, již zmíněného nadějného staršího žáka z Liberce, který startoval ve dvou kategoriích a zastavil postup dvěma Trutnovákům.
Nejkratší účast v turnaji postihla Jana Lisého. V prvním kole podlehl Maďarovi Hangyaovi Georgovi, který v dalším zápase svému soupeři rovněž podlehl a tím pro trutnovského judistu turnaj skončil.
Nicméně prodloužený májový víkend v Budapešti pokračoval pro kluky z Loko i po turnaji. V pondělí a úterý se zapojili do tréninků na mezinárodním kempu, kde si dali pořádně do těla. A popasovali se i s ostatními soupeři, na které v turnajových pavoucích nenarazili. 

Úspěšná obhajoba titulů

Trutnovští judisté Jaroslav Linhart, Petr Vostřez a Rudolf Bradler se minulý víkend vydali do Púchova, kde se zúčastnili mezinárodního mistrovství Slovenska. Na šampionátu našich východních sousedů Linhart a Bradler obhajovali tituly z loňského roku. Do letošního mistrovství se zapojili judisté z deseti států a trutnovským závodníkům se turnaj podařil na jedničku. Jak Jaroslav Linhart, tak Rudolf Bradler bez zaváhání vyhráli všechny své zápasy a stali se znovu mistry Slovenska. Petr Vostřez nestačil ve finále na Chorvata Krnjetu a obsadil stříbrnou pozici.

judo 2018 020 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965