Judista Šopinec vyhrával před limitem a slavil postup na přebor

 
O víkendu 11. a 12. 6. 2016 bojovali judisté Loko na posledních turnajích prvního pololetí. V pořadí 20. a 21. turnaj letošního roku absolvovali v polské Strzegomy a Chomutově.

judo-2016-16 m
Mezinárodní turnaj a třetí kolo Českého poháru - Velká cena Chomutova. Jedná se o jeden z pěti nominačních turnajů na Přebor České republiky. Prioritní soutěž si nenechali ujít mladší žáci David Šopinec, Michal Imerlišvili. Starší žáci Matěj Krčmář, Jan Lisý, Vojtěch Vach, Tobiáš Chmelík a dorostenec Petr Kudrna.

Postup na přebor si jednoznačně zajistil David Šopinec. Ve váhové kategorii do 34 kg nastoupilo dvacet jedna bojovníků. Prvního soupeře, Ondřeje Urbana (Praha), porazil před časovým limitem. Druhého soupeře Jonáše Černého (Čáslav) vyřídil rovněž před časovým limitem. A do třetice před vypršením času se vypořádal se Ctiborem Hotovcem (Jihlava), čímž zároveň vybojoval svůj 100. vyhraný zápas.

Semifinálový souboj s pozdějším vítězem kategorie Šimonem Roháčkem (Jablonec nad Nisou) Davidovi nevyšel. Celé dvě minuty se snažil obrátit zápas ve svůj prospěch, ale zkušený soupeř si lepší skóre pohlídal. Pátý zápas = boj o bronz nebo dělené páté místo. David začal velmi aktivně a zápas měl ve své režii. Jedna bodovaná technika stačila k vítězství, zisku bronzové medaile a zajištění si nominace na listopadový Přebor ČR v Ostravě.

Ostatním judistům se tolik nedařilo, ale důležité body do rankingu získal Jan Lisý, který vybojoval dva vítězné zápasy. Michal Imerlišvili a Vojtěch Vach, kteří vybojovali jeden vítězný zápas.

Memoriál Edwarda Brzegowo mezinárodní turnaj v Strzegomi. Trutnovskou Lokomotivu reprezentovali v Polsku tři mláďata. Jak Petr Čížek, tak Ondřej Frejvald i Marek Novák se postavili na stupně vítězů. Petr a Marek získali stříbro, Ondřej bronz.

 judo-2016.17 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965