Neskutečná trénovanost, obdivovala Pechancová plavce
z Mistrovství Evropy

Plavkyně Aneta Pechancová, si odbyla svou premiéru na „dlouhé“ Evropě. Šampionát v debrecínské padesátce devatenáctiletou reprezentantku z TJ Loko FM Servis uspokojil, co se týká vlastních výkonů, a nadchl, co se týká výkonu těch nejlepších plavců. „Bylo to neuvěřitelný, jak jsou neskutečně natrénovaní,“ líčila své zážitky historicky první Trutnovačka na ME Evropy v dlouhém bazénu.

tn_Debrecn

Aneto, jak jsi spokojená s tím, co jsi předvedla v Debrecínu?

Já se sebou spokojená bývám málokdy. Můj cíl před odjezdem bylo zopakovat přihlášené časy, což se ne tak úplně povedlo. Nicméně jsem si přivezla jeden osobní rekord, nejlepší čas sezony a čas zaplavaný dvě setiny za svým maximem, takže myslím, že na první vystoupení na dlouhé Evropě můžu být spokojená.

 

Veřejnost se ale dívá hlavně na výsledky. Být v páté desítce pořadí se počítá?

Byla jsem pět míst za postupem do semifinále, to se počítá.

 

Ano. Ve znaku. Ale co tvoje hlavní disciplína je padesátka kraul?

Tak, jak jsem už jednou řekla, s tím časem nejsem spokojená. Je to sice letošní nejlepší čas, nicméně jsem od sebe čekala více. Rozhodně tento čas není letos moje poslední slovo.

 

Bude lepší? O kolik?

Reálně bych mohla plavat pod šestadvacet vteřin, jestli se podaří něco víc, to nechám na vyšší moci. (směje se)

 

Do vypršení doby pro plnění olympijského limitu zbývají necelé tři týdny. Vnímáš to?

Samozřejmě. Hodně se o tom mezi plavci mluví. Zatím si to nějak nepřipouštím, ale vím, že na posledních možných závodech před uzavřením nominace budou nervy hodně pracovat. Bez ohledu na to, jak daleko od limitu budu.

 

Jaké závody tě čekají?

Teď o víkendu Český pohár v Praze, který poplavu v samé podstatě z plného tréninku, abych nevyšla ze závodního tempa. V pátek za týden odlítáme sami s trenérem na Mare Nostrum do Monte Carla a šest dní poté jedeme na závody do Budapešti.

 

tn_Debrecn2

 

Co na tvé výkony na šampionátu říkal trenér Pokorný?

Podle reakcí si troufám říct, že byl spokojen. Věděl, stejně jako já, že mistrovství Evropy bylo špatně načasované. Byla jsem odpočatá na VC Bratislavy a ME bylo v samé podstatě 14 dní po. Vařili jsme z vody. Museli jsme potrénovat, zároveň stihnout odpočinout. Dvacáté první místo bylo příjemné překvapení pro nás oba.

 

Jak se posunula plavecká Evropa ve výkonnosti?

Hodně. A v olympijském roce dvojnásobně. Ale to naznačovaly už závody před Debrecínem, jelikož některé federace už mají nominaci na olympiádu uzavřenou.

 

Fascinovaly tě nějaké výkony?

Ani ne tak výkony, jako spíš neskutečná trénovanost. Bylo neuvěřitelný, jak devatenáctiletá slečna ze Švédska Sarah Sjoestrem dokázala nastoupit na semifinále 100 kraulu, vyhrát ho a pět minut poté vyhrát finále na 50 motýlka. Stejně tak místní hrdina László Csech vyhrál finále na 200 motýla a ještě v mokrých plavkách nastoupil na finále 200 polohovky, které taky vyhrál. A takhle bych mohla jmenovat do nekonečna. To bylo opravdu úctyhodné.

 

A neříkáš si v duchu, proč ne já?

Já vím, proč ne já. Je tam neskutečná práce, kterou mají za sebou. Věřím, že postupným tréninkem se k takové práci dostanu také.

 

Jaké bylo mistrovství Evropy mimo bazén?

Mimo bazén jsme se moc nepodívali. Bydleli jsme na kraji města v krásné klidné vilové čtvrti. V neděli jsme se vydali do centra, ale z toho, co jsme poznali, se nám Debrecen nelíbil. Jinak atmosféra mimo bazén byla úžasná. Za ty roky, co spolu jezdíme, jsme vytvořili skvělou partu a nálada byla neustále skvělá. Takže, co se toho týče, moc jsem si to užila.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965