NÁBOR 2024

clipboard02

 Nábor je celoroční - na každém tréninku oddílu aikido (pokud nedojde na nějaké další přihlouplé omezení, .......)

 Tréninky jsou určeny nejen mužům, ale také ženám a mládeži od 15-ti let.

-------------------------------------------------------------------- 

 Semináře a další akce

 

  • 5.-7.1.2024 - Zimní škola aikido - Praha Karlín
  • 18.-21.1.2024 - Seminář s P. Gouttardem (7.dan) - Hradec Králové + Praha Karlín
  • 23.-25.2.2024 - Seminář s S. Stenudd (7.dan) - Praha Karlín
  • 16.3.2024 - Seminář s J. Marešem (6.dan) - Trutnov
  • 22.-24.3.2024 - Seminář s J. Roche (7.dan) - Praha Karlín
  • 27.-28.4.2024 - Seminář s F. Noelem (7.dan) - Praha Vinohrady
  • 13.-19.7.2024 - Letní škola aikido s J. Marešem (6.dan) v Divišově

---------------------------------------------------------------------------------------------

fcbk  https://www.facebook.com/aikido.trutnov/

instg  https://www.instagram.com/aikidotrutnov/

Sponzoři oddílu:

Logo-RMistr

      NNSteel logo 1-barva     

logo bures 2

Cvičení v roce 2024

 

První trémink v roce 2024 se bude konat ve čtvtek 4.1.2024 od 18:30 hod!

 

  Nábor nových členů

 Případní zájemci starší 15-ti let si toto bojové umění mohou přijít vyzkoušet každé úterý a čtvrtek od 18:30 do 20:00 do tělocvičny judo / aikido v nově zrekonstruovaném areálu Na Nivách.

 

 

Seminář aikido s F. Noelem, Praha, 18. a 19.6. 2011

O víkendu 18. a 19. června se tradičně pro tento měsíc konal v Praze seminář aikido pod dohledem pan Francka Noela (7. Dan, Francie), v užších aikido-kruzích známého taky jako Franta Vánoce. A proč se nechat ujít cvičení takovéhle persóny, když je to do Prahy podstatně blíže než třeba na Oleron? Ikdyž jeden z trutnovských aikidoků se zamyslel a zjistil, že ten důvod má a skutečně dost závažný. Na to mohu, zrovna jemu, zopakovat: „Nemysli tolik!“

 

Jedno auto z Trutnova vyrazilo a s drobným „zakufrováním“ v Praze (já tentokrát neřídil) jsme vinohradské dojo znovuobjevili na stejném místě, kde obvykle je.  Lidí se na tatami objevilo vcelku dost. Notorické „franckofoliky“ doplnilo pár nových tváří. Ukrutnou radost mi udělala JJT (Jelitní jednotka Třebíč) – v takovém počtu jsem je už dlouho na nějakém semináři neviděl. V tomhle oboru jsou to skutečná Esa. Dlouhou dobu o nich není slyšet, jako by se do země propadli, kluci „skorovšichnikudrnatí“ a pak, zčista jasna, a jsou tady…..

Dokonce jsou čím dál tím lepší a trochu přispěli i k vylepšení nálady (a nejen mojí). Dělali maximum a částečně tak dali zapomenout, že ani jeden z federačních bafuňářů, myslím tím Pavla, Aleše i Rendu, na tenhle seminář nedorazili. Začíná se z těchto neúčastí stávat skoro zvyk. Nebo že by „nová doba“? A už vůbec tomu nepomohly ani jejich bafuňo-omluvy. Jeden slavil narozeniny svého potomka, druhý prý má „chřipečku/rýmičku“ a třetí se prý musí učit (to měl dělat na základní škole!). Kdyby třeba vzkázali, že jim přijede instalatér na vodotrysk nebo rodí tele nebo že jim přivezou bublinky do vířivky, ale tohle jich skutečně nebylo hodno?! Ať se jedou přiučit k žateckým aikidokům. Tam je znát již určitý stupeň mistrovství, jde-li o vymýšlení výmluv. Těším se, jaké kecy budou mít, když si dovolím někam nepřijet já?!

Tak trochu podezřívám Frantu, že mě schválně poctí svojí náklonností, jen když potřebuje někomu řádně zakroutit rukama. A kromě toho se mi poštěstilo dostat se i do rukou všem z  JJT . To byl taky zážitek! Něco podobného se dá prožít snad jen několikrát za život a většinou v případě, kdy se potkáte s TELE-britami jejich formátu. Myslím, že náčelník JJT je oprávněně pyšný na svoje žáky. Svoje znalosti a schopnosti jim předává opravdu svědomitě.

Veselou společenskou vložkou byla i hodina pro učitele, která měla být zaměřena na cvičení s tantó, kterého se ale valné většině z přítomných zpočátku nedostávalo. Nějaký problém v komunikaci nebo co.

Po odpoledním cvičení se našel jeden odvážlivec a šel dát reparátek na 1.Dan. Bylo to poučné, výživné a …. Požitek to byl, to taky. O celkový „umělecký dojem“ tohoto čísla se také zčásti zasloužil i zástupce náčelníka JJT (Milda) v roli uke. Hlavně manipulace s jo byla luxusní. Tori to neměl zadarmo, to skutečně ne.

A druhý den? Nedělní cvičení bývají prostorově volnější, ale tentokrát toho prostoru volného tolik nebylo. Franta Vánoce nepolevil a držel nás v tempu i v neděli. Vlastně jako obvykle.

 

-rs-

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965