Velká cena trutnovského draka XC - neděle 30.5.2010

napsali o nás na MTBS : http://mtbs.cz/clanek/bahenni-i-pestni-souboje-v-trutnove-pridano-video

výsledky ze závodu

fotografie ze závodu najdete ve fotogalerii

Fotogalerie - Aleš Vaníček
Fotogalerie - pan Šulc

 

 

Téměř 100 bikerů vyrazilo na trať letošní VC trutnovského draka. Počasí přálo letos žákovským kategoriím, ty startovaly v 10.°° hodin na mírně provlhlé trati. Ostatní kategorie absolvovaly za sucha pouze jeden okruh a zbytek závodu všechny skrápěl vydatný déšť, který trval až do vyhlášení vítězů.

Jezdivá a technická trať  - viz foto - se dle ohlasů závodníků líbila. Na startu se mimo jezdců ze sousedního Polska objevil i juniorský mistr světa v cyklokrosu Tomáš Paprstka (Scott cycling team Kolín). Suverenním vítězem elitní kategorie se stal Michal Kaněra (AxitDoldy).

Děkujeme závodníkům LOKO Trutnov, kteří dosáhli velmi dobrých výsledků :

junioři - 1. Petr Adámek
st. žákyně - 1. Jana Adámková, 3. Anežka Nechvílová
st. žáci - 1. Lukáš Kunt, 3. Lukáš Slavík.

Poděkování patří i všem, kteří se podíleli na technickém a finančním zajištění závodu.


(Aktualizováno Neděle 30. května 2010 17.°°)

 

 

cyklistika-vctd-2010_m

 

Závod je letos samostatnou částí Krkonošského poháru.

 

Propozice k závodu

 

Tento víkend zažije Trutnov malý svátek horských kol. Po půlmaratónu přivítá v neděli 30. května areál Para v městském lesoparku divácky velmi atraktivní závod horských kol "Velká cena trutnovského draka" v cross country. A trutnovský okruh poctí tentokrát otisky svých pneumatik i úřadující juniorský Mistr světa v cyklokrosu Tomáš Paprstka, Tomáš Vokrouhlík a další závodníci z české špičky !

Vloni na Para vznikla zcela nová trať, která je pro diváky i závodníky samotné velice zábavná. Letošní podoba šestikilometrového okruhu doznala jen několika kosmetických úprav.

Nepojede se již například travnatým korytem na Kacíř, kde za mokra vznikaly bahenní lázně, z tratě také zmizí neoblíbený prudký výjezd kolem zahrádek na Kryblici, který se za mokra prakticky nedal vyjet. Namísto těchto pasáží se prodlouží průjezd zábavným korytem Vlčka, kde na závodníky kromě hliněných skoků a klopených zatáček čeká i nový singletrack a sjezdík, a celý úsek završí technický výjezd. Tato část trati také patří k divácky nejzajímavějším. Ti zkušenější zde mohou předvést své umění ovládání kola ve vzduchu, zatímco někteří zde zřejmě okusí chuť rodné hroudy. Trať se vine na malém prostoru a závodníci se na několika místech míjejí, takže diváci je mají šanci v průběhu jednoho okruhu vidět i vícekrát.
Závod je vypsán pro všechny věkové skupiny, přičemž hlavní kategorie Muži Elite vystartuje v neděli ze stadiónu Paradráhy v 11 hodin. Po vlnách se na trať postupně vydají i ostatní kategorie. Pro žákovské kategorie, startující už v 10 hodin, je pak připraven zkrácený okruh. Závod je samozřejmě otevřen i hobby jezdcům, takže pokud stezky na paradráze znáte, přijeďte zvýšit počet Trutnováků na trati. Jestli se na závodění necítíte, přijďte posílit řady diváků, kteří se závodníkům jistě opět postarají o výbornou atmosféru na trati. 
Tak se těšíme na viděnou tuto neděli na Para !


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965