Judo - Český pohár Chomutov a Mezinárodní turnaj Strzegom - Polsko


Český pohár Chomutov, mezinárodní turnaj a třetí kolo nominačních turnajů na přebor České republiky v judu se konal v sobotu 13.6.


Trutnovský judo oddíl vyslal osm reprezentantů Lokomotivy. Mladší žáky - Šimona Brezániho, Michala Imerlišviliho, Radka Gottwalda, Jana Lisého, Vojtěcha Vacha a Tobiáše Chmelíka. Staršího žáka Petra Kudrnu a dorostenku Abigail Fanderlikovou.
judo-2015-22 m

Jan Lisý se zlatou medailí uprostřed

Vynikající formu potvrdil  Jan Lisý, který v kategorii do 55 kg nenašel přemožitele. Zvítězil nad Tomášem Nguenem (Jihlava), Janem Vokálem (Litoměřice) a Petrem Snášelem (Didice). V tuto chvíli již bylo jisté, že budeme bojovat o medaili. V semifinále se Jenda potkal s pražským rivalem Dominikem Dudy, kterého porazil výrokem rozhodčího. Srovnal tak vzájemnou bilanci zápasů na 2:2 a postoupil do finále se Šimonem Korytenským (Praha), kterého porazil před časovým limitem a vybojoval tak první místo a zlatou medaili. Tímto výkonem bude jistě atakovat průběžnou pozici české jedničky v této kategorii.
Semifinálový zápas s Davidem Dudy (Praha) byl pro Jendu stým vítězným zápasem v kategorii mladších žáků. Celkem má již vyhráno 204 registrovaných zápasů ve své judistické kariéře !!!
Solidní výkon podal i Radek Gottwald, který v kategorii do 46 kg třikrát zvítězil nad Jakubem Löwy (Litoměřice), Jakubem Richterem (Hulín) a Pavlem Vejskalem (Sušice). V semifinále byl ovšem poražen Pavlem Krahulíkem (Zlín) a v boji o třetí místo si zkomplikoval utkání pasivním přístupem s Matějem Řezníčkem (Česká Třebová). Prohrál na pasivitu a obsadil pátou pozici, upevnil tak průběžnou čtvrtou pozici v rankingu před posledními dvěma koly a nadcházejícím přeborem ČR.
Další bodující v Českém poháru Šimon Brezáni a Vojtěch Vach se tentokrát neprosadili.
Ostatní reprezentanti Lokomotivy Trutnov také nebodovali, budeme zkoušet štěstí po prázdninách ve čtvrtém a pátém kole v Brně a Teplicích.

Do polské Strzegomy vyjeli reprezentovat na mezinárodní turnaj mláďata David Šopinec a Jan Knap a mladší žáci Matouš Pražák a Dominik Duda. Bojovali o poznání lépe.

David Šopinec ve své kategorii zvítězil a vybojoval zlatou medaili !
Jan Knap a Matouš Pražák vybojovali bronzové medaile !
Dominik Duda obsadil čtvrtou pozici.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965