Dva víkendy tři turnaje, judisté si zajeli i do Německa

Tradiční víkendový seriál s názvem Judisté Lokomotivy na cestách „vysílali" v dalších třech městech - v Hradci Králové, Jablonci nad Nisou a německém Eberswalde. Je vidět, že trutnovská sezona na tatami se už naplno rozjela.

judo-2016-06 m
Velká cena Hradce Králové přivítala minulou sobotu téměř 500 závodníků nejen z Česka. Trutnovská Lokomotiva měla v soutěži osm bojovníků. Ti získali čtyři medaili. Velkým překvapením byl výkon Marka Nováka. Nováček v závodním poli se musel prát se zkušenými soupeři, ale šlo mu to náramně dobře. Neporazil pouze polského judistu a získal stříbrnou medaili. Zlatý odjížděl z Hradce Vojtěch Vach a bronz brali David Šopinec a Matěj Krčmář.



Tento víkend se trutnovský oddíl rozdělil na dvě party. Zkušenější parta vyrazila do Jablonce na druhé kolo Českého poháru, ti druzí cestovali za hranice na přátelský turnaj do německého Eberswalde, kde skupinka pěti členů slavila stoprocentní medailový úspěch.

Do Eberswalde se sjeli judisté z okolí Berlína (Eberswalde, Fürstenwalde, Frankfurt/Odrou a další), Poláci (Poznaň) a Češi. Více jak 120 závodníků svedlo na třech tatami zajímavé bitvy. Každý z trutnovských kluků bojoval třikrát. Dvakrát zlato, jednou stříbro a dvakrát bronz, toť jejich bilance.

Richard Bureš třikrát zvítězil před limitem a vybojoval zlato.
Jindřich Tyl měl úplně stejný „zápis" a byl také zlatý.
Ondřej Frejwald jednou zvítězil a stačilo to na bronz.
Michal Žilka vyhrál také jednou a odvezl si bronz.
Marek Novák ve své hmotnostní kategorii neměl soupeře, tak bojoval s judisty o dva roky staršími. A bojoval na jedničku. Dvě vítězství rovná se stříbro.
judo-2016-05 m
Devět judistů nasadila o víkendu Lokomotiva do boje v Českém poháru v Jablonci nad Nisou. „Čekali jsme víc, ale bodované pozice Gottwalda a Vacha jsou důležité pro nominaci na Přebor ČR. Pár bodů v dílčích soubojích vybojoval i Šopinec," poznamenal k účasti svých svěřenců trenér Robert Gottwald.

Radek Gottwald (50 kg) měl první kolo volné, ve druhém porazil Adama Seiferta ze Semil, pak ale nestačil na pozdějšího finalistu Řezníčka z Třebové. V opravách zdolal Klementa z Liberce, v dalším souboji však nestačil na Lhotského z Opavy a skončil sedmý. Stejnou pozici vybojoval i Vojtěch Vach (38 kg). V prvním kole nestačil na pozdějšího vítěze Kuncla z USK Praha. V opravách porazil Gabštůra z Litoměřic, jenže pak nestačil Budzinského z Velké Bíteše.

Jak si vedli ostatní?
David Šopinec (34 kg) skončil ve třetím kolem, porazil Segeše z Jablonce a Siuda z Frýdku Místku. Nestačil na Šlaise z Blovice.
Šimon Brezáni (38 kg) měl první kolo volné, ve druhém prohrál s pozdějším finalistou Doupovcem z Brna a v opravách podlehl Lukáši Horovi z Teplic.
Michal Imerlišvili (50 kg) zvítězil v prvním kole na ipon nad Čamovem z Vršovic a pak prohrál s Novotným z Plzně, který ho dál nevytáhl.
Matěj Krčmář (50 kg) prohrál v prvním kole s Mravcem z Brna a potkal ho stejný osud jako Imerlišviliho.
Jan Lisý (60 kg) prohrál ve druhém kole s Kopeckým z Mladé Boleslavi a tím na turnaji také skončil.

Účinkování trutnovských judistů v Jablonci uzavřeli v neděli dorostenci Petr Kudrna a Abby Fanderliková. Tentokrát z toho nebyly žádné body, ovšem kvalitní souboj zajistil Kudrnovi hostování v České Třebové a účast v dorostenecké lize.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965