Mladí judisté v Jičíně zabojovali, bronz si na krk pověsil Jan Lisý

Trutnov – To, že se v Trutnově dělá dobře judo, potvrdili starší žáci Šimon Brezáni, Matěj Krčmář, Jan Lisý a Vojtěch Vach, kteří se nominovali na vrcholný turnaj sezóny - Přebor České republiky, který se konal o víkendu 21. - 22. 10. 2017 v Jičíně a jehož zahájení se ujal osobně Lukáš Krpálek.

judo-2017-12 m
Šimon Brezáni v prvním zápase začal dobře. Chtěl navázat na loňské finále republiky v mladších žácích. Jenže angažmá ve starším žactvu je o něco vyšší „level". Prohrál a soupeř - Marián Chládek z Velké Býteše, který nakonec bojoval o medaili, ho bohužel nevytáhl do opravek. S turnajem se musel rozloučit. Příští rok bude v této kategorii „mazák", tak snad za rok.

judo-2017-13 m

Vojta Vach je sice v kategorii již druhým rokem, ale tentokrát neměl příznivý los. V prvním kole narazil na pozdějšího vítěze kategorie Antonína Dvořáčka z Prahy, jehož otec začínal s judem v Trutnově a mají zde rodinu. Do zápasu vstoupil Vojta bez respektu, v prvních sekundách zápasu dokonce soupeře překvapil. Akci nedotáhl do konce a Dvořáček, který si Vojtu oťukal, již nenechal nic náhodě.

judo-2017-14 m

V druhém kole se Vojta potkal s dalším závodníkem - Štěpánem Tycarem z Ostravy, který na konec bojoval o medaili. Vojtovi se ani tento zápas nepodařilo vyhrát a z turnaje vypadl. Matěj Krčmář se na Přebor republiky probojoval až v posledním kole Českého poháru. Doufali jsme, že štěstí, které mu v průběhu sezóny nepřálo, se dostaví právě v Jičíně. Na tatami to rozjel dobře, v kategorii měl dvacet závodníků.

judo-2017-15 m

První zápas s Markem Péchy z Prahy vyhrál na dvě wazary. Druhý zápas s pozdějším finalistou Václavem Nováčkem z Litoměřic prohrál, ale soupeř ho vytáhl. Třetí zápas s Vojtěchem Prockertem z Hradce Králové vyhrál před časovým limitem. Ve čtvrtém neprošel přes Vojtěcha Procházku z Prahy a obsadil sedmé místo.

A to nejlepší na konec. Jan Lisý vybojoval bronz! Poražen byl pouze jednou, a to celkovým vítězem Pavlem Krahulíkem ze Zlína. První zápas bojoval s Dušanem Gežem z Rumburka. Velmi vyrovnaný zápas vyhrál pár sekund před koncem zápasu. Druhý zápas s Janem Hruškou z Prahy ukončil mnohem dříve. Ve třetím s Krahulíkem prohrál. Čtvrtý duel v boji o bronzovou medaili opět nenechal náhodě a zápas ukončil pěkným hodem na ipon. Na krk si tak pověsil bronzovou medaili.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965