Stříbrný a bronzový šampionát veteránů, mládež byla ve Varšavě

Tři cenné kovy vybojovali trutnovští judisté na mezinárodním mistrovství republiky veteránů. Na šampionátu v Praze reprezentovali Lokomotivu Rudolf Bradler, Robert Gottwald, Petr Vostřez a Jaroslav Linhart.
judo 2018 35 m
Robert Gottwald měl v kategorii Slováka, dva Srby, dva Poláky a pouze tři Čechy. V prvním kole nestačil na Srba. Ve druhém kole si poradil před časovým limitem s českým kolegou z Děčína a ve třetím kole podlehl dalšímu Srbovi. Obsadil dělenou pátou příčku.

Rudolf Bradler bojoval čtyřikrát v tabulce každý s každým. Prvního soupeře z Karviné porazil před časovým limitem. Druhého a třetího judistu z Polska nepřekonal. Poslední zápas s českým soupeřem opět vyhrál před časovým limitem a získal bronzovou medaili.

Bronz se na krku po mistrovství houpal i Petrovi Vostřezovi, přestože měl sloučenou kategorii s mladšími závodníky. Bojoval celkem třikrát. V prvním zápase porazil českého soupeře před časovým limitem. Pak ale dvakrát nestačil na soupeře z Česka a Slovenska.

Největší úspěch zaznamenal favorit své kategorie a obhájce titulu Jaroslav Linhart. Ten měl rovněž znevýhodnění v podobě sloučené kategorie s mladšími závodníky. Ani tato překážka ho však nezastavila v bojích o medaili. Před časovým limitem porazil Maďara a dva Čechy. Nestačil pouze na mladšího Slováka a radoval se ze stříbrné medaile.

TRUTNOVÁCI NA EVROPSKÉM TURNAJI VE VARŠAVĚ

Další souboje na tatami sváděli starší žáci a dorostenci na evropském turnaji ve Varšavě. Kluci reprezentovali trutnovskou Lokomotivu tentokrát v barvách Hradce Králové, Liberce a Pardubic.

Nejlépe se dařilo staršímu žákovi Davidovi Šopincovi, který bojoval o medaili. V prvním kole se pral s Bělorusem celkem devět minut. V základním čase se nerozhodlo. Souboj pokračoval v golden skóre dalších šest minut, než se Davidovi povedla vítězná technika. Vyčerpán však v druhém kole nestačil na Poláka. V opravných zápasech došel přes Belgičana a Maďara do boje o bronzovou medaili. Tady nestačil na Ukrajince a obsadil dělenou pátou příčku.

Dobrý výsledek předvedl i dorostenec Jan Lisý, který porazil před časovým limitem Poláka, Belgičana a Ukrajince, nestačil pouze na Rusa a Bělorusa a umístil se na dělené deváté příčce.

Radek Gottwald měl v prvním kole volný los. Ve druhém kole porazil v golden skóre Poláka. Ve třetím kole nestačil na Slovince, který ho dále nevytáhl do dalších soubojů.

Petr Kudrna nepřešel v prvním kole přes Poláka, který ho také dále nevytáhl do další fáze turnaje.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965