Judo - Šopinec a Gottwald vybojovali medaili na republice !!!

judo 2018 37 m

O víkendu se v Ostravě konalo Mistrovství republiky v Judu.
V sobotu trutnovskou Lokomotivu reprezentovali mladší žáci Richard Bureš a Marek Novák.

Burešovi se nevydařil první zápas a soupeř ho dále nevytáhl do tzv. oprav. Turnaj pro něho skončil :-(

Novák si premiéru na vrcholném turnaji užil a dokonce překvapil pěkným výkonem. V kategorii nad šedesát kilogramů měl osmnáct soupeřů. V prvním kole nestačil na Ondřeje Menšíka (Frýdek Místek). Zkušenější soupeř Nováka vytáhl do oprav. Novák dostal šanci bojovat o bronz. Začal velmi dobře, poradil si s Dominikem Vajajem (Hodonín) a s Adamem Horákem (Ostrava). Ve čtvrtém zápase ovšem nestačil na Františka Havlíčka (Mladá Boleslav) a obsadil dělenou sedmou pozici.

V neděli bojovali ostřílení závodníci, starší žáci Šimon Brezáni, Radek Gottwald a David Šopinec.

Brezáni první zápas prohrál. Soupeř ho sice vytáhl, ale bohužel, ani druhý zápas nevyšel. Rozlučka s kategorií staršího žactva nevyšla podle představ, ale tak už to ve sportu bývá :-(

Gottwald vstoupil do turnaje v kategorii do 60 kg, kde bylo osmnáct nejlepších borců bodujících v Českém poháru. V prvním kole měl volný los. Ve druhém kole se potkal s Ladislavem Pastornickým (Karviná), kterého porazil před časovým limitem. Ve třetím kole bojoval s Josefem Moucou (Praha), kterého rovněž porazil před časovým limitem. A bylo zde semifinále. Bohužel v semifinálovém zápase Gottwald prohrál na wazari v golden skóre (prodloužení) s Michalem Kupským (Brno). Do čtvrtého zápasu, kde pouze výhra znamená medaili, vstoupil s Filipem Mulerem (Praha). Celý zápas vedl ve své režii a necelých padesát sekund před koncem, zápas ukončil vítěznou technikou a vybojoval tak titul druhého více mistra republiky a bronzovou medaili !!! Loučí se tak s kategorií staršího žactva.

Nejlepší na konec je Šopinec :-)
Prvním rokem starší žák a již jako nasazená jednička a vítěz Českého poháru, bojoval v kategorii do 42 kg, kde bylo jedenáct nejlepších borců. V prvním kole měl rovněž volný los. Ve druhém kole se potkal s Janem Krylem (Praha), kterého nechal na tatami jednu minutu a dvacet jedna sekund, poté zápas ukončil. Ve třetím kole se proti Šopincovi postavil Vít Mladý (Velká Býteš). Důležitý semifinálový zápas trval celé tři minuty, ale zvítězil na jeden pomocný bod za pasivitu soupeře reprezentant Lokomotivy Trutnov. Vyčerpán dlouhým semifinálovým zápasem vstupuje do finále, kde již nestačí na Šimona Roháčka (Liberec). Získává titul více mistra republiky a stříbrnou medaili !!!

Tímto úspěšným vystoupením jsme hájili barvy nejen Trutnova. Byli jsme jediný oddíl v Královéhradeckém kraji, který vybojoval medaili a hned dvě :-).

Doufáme, že na Mistrovství ČR dorostu 3.11. v Brně, kde nás budou reprezentovat Jan Lisý a Matěj Krčmář, vybojujeme další medaile, kterými by jsme chtěli vyzdobil ples Lokomotivy Trutnov, který se koná 23.11. pod záštitou oddílu JUDO ;-).


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965