Frimlovka jako kvalitní judo stánek, kde chybělo jen víc závodníků

Mladí judisté za sebou mají tradiční mezinárodní turnaj v Trutnově, který se v sobotu konal ve sportovní hale ZŠ R. Frimla. K sedmdesátému výročí založení místního oddílu připravili trenéři Lokomotivy turnaj pro přípravku a žáky v parametrech velkého klání tak, aby kulaté narozeniny oslavili, jak se patří.

tn judo turnaj trutnov 2023 3

„Pro sadu tří tatami – zápasišť – jsme si dojeli do Broumova a společně s tatínky našich svěřenců, ale i maminek a ostatních rodinných příslušníků jsme udělali z Frimlovky kvalitní judo stánek,“ uvedl trenér Lokomotivy Robert Gottwald. „Bohužel účast závodníků nebyla dle našich představ,“ posteskl si vzápětí.

Parametry haly splňovaly možnost startu až 250 závodníků. S nástupem chřipkového, ale i covidového onemocnění dorazilo do Trutnova mnohem méně dětí, než byla kapacita turnaje. Například závodníci z německého Fürstenwalde a Eberswalde nedorazili kvůli nemoci vůbec.

Nechyběli ovšem závodníci z polské Poznaně a Lipna nebo slovenského Kolárova a Galanty, které přivezly i maďarské bojovníky. Pod Krkonošemi se objevili samozřejmě také závodníci z širokého okolí – tři oddíly z Hradce Králové, Chlumce nad Cidlinou, Jičína, České Skalice, Žďáru nad Sázavou a dalších klubů.

Z trutnovských řad se do domácího turnaje přihlásilo 26 závodníků. „A medaile všech cenných kovů se na hrudích blýskaly téměř všem našim svěřencům a svěřenkyním,“ potěšilo Roberta Gottwalda.

V kategoriích mladších a starších přípravek startovali: Zorka Stierandová, Adélka Prokopenková, Kačenka Sedláčková, Kevin Škoda, Adrian Březina, Ondřej Zapletal, Nikolas Stierand, Oliver Rainet, Jáchym Matuška, Matěj Morávek a Igor Zuban. V kategoriích mladších a starších žáků startovali: Ema Drábková, Eliška Prskavcová, Sára Perdeková, Tomáš Buroň, Michal Gabriel, Ludvík Novák, Dan Stierand, Jakub Beránek, Pavel Stanko, Filip Sedláček, Václav Hornych, Alois Juklíček, Alfréd Pola, Matyáš Akštejn, a Oliver Jung.

tn judo vanocni turnaj trutnov foto michal kriegler 2023 20

Další turnaj čeká judisty Lokomotivy v novém roce tradičně v České Třebové.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965