JUDO - Turnaj v 🇵🇱 Polsku se smíšenými pocity a bronzovou medailí.

V sobotu 15.6.2024 se v polském Lipnu pod Poznaní konal velký turnaj dětí a mládeže v judo (355 závodníků ze 42 oddílů a 3 zemí), který je zároveň organizován jako Memoriál známého polského judisty Pawla Szwedziaka.
Již den předem vyrazili z Trutnova 4 mladší žáci: Filip Sedláček, Lojza Juklíček, Vašek Hornych a Adrian Březina.

judo 2024 32m
Po příjezdu na místo ubytování ještě panovala skvělá nálada, protože v areálu byly přístupné 🐴 koňské stáje, 🐟rybníček a další skvělá lákadla. Vše se bohužel změnilo v noci, kdy na Vaška dolehly zdravotní problémy, které se s ním pak táhly po celou dobu pobytu a celkově to negativně ovlivnilo atmosféru zájezdu.
Ráno jsme se tedy přes APTEKU přesunuli do místa konání turnaje, zvážili jsme se a nastalo poměrně strastiplné čekání na zápasy.
Například kategorie Adriana Březiny byla odstartována v 10 hodin (váha byla již v 8 hodin), přičemž Adrian se dostal na řadu až po půl čtvrté odpoledne, takže mu nezbylo, než celou dobu trpělivě čekat v tělocvičně 🙈. Jakmile ale došlo na judo, tak Adrianovo skóre 1 vítězství a 2 prohry stačilo v kategorii U11/38 kg na skvělé třetí 🥉 místo.
Vašek celou noc nespal a přes den jen tak polehával v šatně ve spacáku, přesto se odpoledne hecnul, že to aspoň zkusí. Po jedné prohře a jedné výhře vedl ve třetím zápase na wazari, přičemž ale příliš přetočil svůj chvat, nekontrolovatelně dopadl na vlastní ruku, bylo z toho ošetřování lékařem a konec dalších nadějí. O to je cennější, že ten den nehodil flintu do žita 👍 a k našemu překvapení se dokonce v kategorii U13/38 kg umístil na pódiovém pátém místě oceněném medailí a diplomem.
Lojza s Filipem se prali ve stejné váhovce U13/42 kg a moc se jím nedařilo, oba své dva zápasy prohráli a se skóre 0/2 se na pódium nedostali. Tentokrát byli soupeři prostě lepší.

judo 20245 33
Klukům děkujeme za reprezentaci oddílu a věříme, že příští rok předvede (kromě Adriana) i zbytek party medailový výsledek.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965