Kanoistika - Sám si dopádloval pro stříbro a s parťáky vybojoval Koblížek i zlato

Trutnov - Je teprve prvním rokem dorostenec, už teď si však přivezl dvě medaile z mistrovství České republiky juniorů. Kajakář Daniel Koblížek vybojoval na sprinterském šampionátu ve sjezdu na divoké vodě v Českých Budějovicích stříbro v individuálním závodě a společně s parťáky z oddílu Loko získal titul v soutěži družstev.
kanoistika-2015-02 m„V hlídkách jsem to tak trošku tušil, že bychom mohli vyhrát, ale v individuálním závodě jsem medaili vůbec nečekal. Je tam hodně soupeřů," poznamenal čtrnáctiletý závodník k úspěchu, který se zrodil minulou neděli. „Hodinu a čtvrt jsem si najížděl stopu, abych pak mohl zajet dobrou jízdu," prozradil, že příprava na závod byla důkladná.

Nejdříve se jelo o medaile v jednotlivcích. „Stopa se mi opravdu povedla, ale bohužel na první místo to nestačilo," posteskl si Dan a přiznal, že mu chvíli bylo i do breku. Souboj o zlato totiž prohrál o pouhých patnáct setin. „Na druhou stranu jsem měl i dobrý pocit z toho, že jsem to odjel tak dobře," dodal.

Zlatá radost přišla až odpoledne po týmovém závodě s Františkem Veselým a Stanislavem Boučkem. Družstvo Lokomotivy zvítězila suverénně o dvě vteřiny.

„Teď mě ještě čekají tři maratony - Adige marathon v Itálii, v Českém Krumlově a poslední Ardeche ve Francii," nastínil svoje plány do závěru sezony mladý kajakář, který tento týden pobýval na reprezentačním soustředění na rakouské řece Salza v Palfau.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965