Stolní tenis - ohédnutí za sezonou

Začátkem prosince byla dohrána první polovina soutěžního ročníku 2023-2024 ve stolním tenisu. Družstva mužů TJ Lokomotiva Trutnov v něm dosáhla lepších výsledků než v předchozím soutěžním ročníku.
Družstvo „A“, hrající Regionální přebor 2. třídy, se po 8 odehraných utkáních se ziskem 25 bodů posunulo na průběžné 4. místo a ztrátou 12 bodů na vedoucí družstvo SPST Trutnov-Poříčí. O 5 vítězství se především zasloužili Zdeněk Čurda a Tomáš Jiránek, zlepšení prokázali Václav Doubek a Ondra Malík. V celkovém hodnocení úspěšnosti patří Čurdovi 6. místo se 79% a Jiránkovi 7. místo se 71% úspěšnosti.
U družstva „B“, hrající RP 3. třídy, došlo po 8 odehraných utkáních k posunu až na průběžné 3. místo se ztrátou 5 bodů na vedoucí TTC Koberce Brázda Vrchlabí. Kromě tradičních opor Veroniky Hruškové a Lenky Kaláškové se o 5 vítězství zasloužila i nová posila Milan Bőnisch, za očekáváním jsou dosavadní výsledky posledního člena základní sestavy Michala Gajdoše. V celkovém hodnocení úspěšnosti patří Hruškové 2. místo s 95%, Kaláškové 4. místo s 84,6% a Bönischovi 5. místo s 80% úspěšnosti.
Naopak se nedaří navázat na dřívější dobré výsledky u družstva starších žáků, které po přeřazení Ondry Malíka do vyšší věkové kategorie se zatím nedočkalo výraznějšího úspěchu. Příčinou je dlouholetý problém s náborem dívek nebo chlapců ve věku 7-9 let, která je potřebná k dosažení potřebné výkonnosti a herní praxe a úspěšnému zařazení do soutěží dětí a mládeže. Výsledkem je proto jen průběžné 4. místo z šesti tříčlenných družstev v Regionálním přeboru starších žáků a zisk pouhých tří bodů za tři remízy 5:5 ve čtyřech odehraných utkáních. O jednotlivá vítězství v odehraných utkáních se zasloužili Samuel Kodenko, Tomáš Martinec, Filip Stiburek, Josef Ožďan a Filip Muličák.
Nedostatek zkušeností se nejvíce projevuje na Bodovacích turnajích starších žáků, jejichž pořadateli byly Josefov, Dobré a Jaroměř. V konfrontaci se stejně starými hráči z Královéhradeckého a Pardubického kraje se zatím umístili Samuel Kodenko na 36.-38., Filip Stiburek na 45.-51. a trojice Martinec, Ožďan a Muličák na 56.-65. Bodovaném místě.
Ani na Regionálním přeboru starších žáků, jehož pořadatelem byl dne 10. prosince TJ Tatran Hostinné, se nepodařilo žádnému z našich hráčů dosáhnout na medailové umístění. Nejblíže k zisku bronzové medaile ve dvouhře měl Tomáš Martinec, ale obnovené zranění nohy mu nedovolilo dotáhnout utkání do vítězného konce. Titul okresního přeborníka získal Jan Businský z TJ Baník Žacléř před Štěpánem Kubicou z TJ Dvůr Králové n.L.. O další zisk bramborové medaile za 4. místo ve čtyřhře se pro náš oddíl zasloužili Tomáš Martinec a Josef Ožďan.

tn rpj starší žáci 2023 čtyřhra


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965