Judista Vostřez má maďarský titul, Šopinec bronz z Polska

Další úspěšný víkend napříč generacemi mají za sebou trutnovští judisté. V sobotu reprezentovali Lokomotivu na třech turnajích. Na zahraničních tatami o sobě dali pořádně vědět veteráni, kteří v Budapešti posbírali kompletní sadu medailí. Mládežnický reprezentant David Šopinec bral bronz v Poznani.
judo 2019 010 m
V kategorii masters vyrazili reprezentovat Česko pod vedením předsedy Czech Judo Masters Jiřího Semeckého do Budapešti na mezinárodní mistrovství Maďarska v judu. Tohoto velice prestižního turnaje se zúčastnilo 11 zemí. Z Trutnováků se nejlépe dařilo Petru Vostřezovi, který nezaváhal ani v jednom ze čtyř zápasů. Prazil Maďara, Slováka, Slovince a Bosňana a stal se mezinárodním šampiónem Maďarska.

Jaroslav Linhart procházel turnajem na jedničku, i když ho stále velice limituje levé rameno, a nestačil až ve finále na Maďara Nagymata. Tak z toho bylo stříbro. Rudolf Bradler přes velmi nabitou váhovou kategorii, kde měl za soupeře úřadujícího mistra světa Ukrajince Ananchenka, si sáhl namedaili také a z maďarské metropole si odvezl bronz.

Stejný kov získal i David Šopinec, jenž reprezentoval Česko na turnaji v polské Poznani, kde startovalo celkem 444 převážně polských závodníků a závodnic. Startovní listinu obohatili judisté z Německa, Ruska a naší republiky, kterou zastupoval výběr U15 a oddíl Sakura Liberec. David měl ve své váze 28 závodníků a vybojoval v silné konkurenci třetí místo.

Mladší a starší žáci a tentokrát i žákyně vyrazili na regionální turnaj žactva do Hradce Králové. I tady dosáhli na cenné kovy. Zlato vybojovali Richard Bureš, Tadeáš Turičík, Michal Žilka, a Anna Viková. Bronz si odvezla Alžběta Pechová. Ostatní závodníci Ethan Brar, Richard Kulda, Ondřej Filip a Ondřej Meduna sbírali cenné zkušenosti.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965