O tréninky judistů je velký zájem, reprezentanti míří na poháry


Oddíl juda trutnovské Lokomotivy využil pandemické uvolnění a již před měsícem začal trénovat. Samozřejmě tak, aby dodržel veškerá vládní nařízení.

judo 01 2021

„Trénujeme čtyřikrát týdně v našem krásném lesoparku a na Parašuťáku. Protože doposud není možné trénovat ve vnitřních prostorách, zaměřili jsme se na kondiční a silovou přípravu v přírodě,“ prozradil kouč Robert Gottwald.

Ve všech tréninkových sekcích se trenérům protočí přes šedesát dětí. A jak se říká, všechno špatné je k něčemu dobré. O trénování je takový zájem, že oddíl začal nabírat i nové zájemce o judo, což by při trénování na tatami nebylo možné. „Předpokládáme, že do prázdnin neproběhne již žádný turnaj, takže pokud bychom mohli začít trénovat uvnitř, zaměříme se pravděpodobně na opakování technik a přípravu na páskování,“ přiblížil trenér Lokomotivy.

To ovšem neplatí pro odchovance trutnovského klubu Davida Šopince, Radka Gottwalda a Jana Lisého, kteří se připravují na vrchol letošní reprezentační sezony. Tento týden absolvovali repre soustředění v Teplicích, které se primárně konalo jako příprava na Evropský pohár kadetů v Portugalsku. Tam Šopinec s Gottwaldem odlétají ve čtvrtek 27. května s jasným cílem pokusit se získat další body do evropského rankingu, aby mohli startovat na mistrovství Evropy v Lotyšsku. Šampionát by se měl uskutečnit v srpnu.

Další Evropské poháry čekají trutnovské reprezentanty v Polsku, Rumunsku, ale také v Čechách. První prázdninový týden budou evropskou soutěž hostit již tradičně severočeské Teplice. „Doufáme, že naši kluci získají nějaké body pro nominaci do Lotyšska. Jan Lisý je letos prvním rokem junior a situace se mu zhoršila z důvodu startovních kvót, které vydal Evropský svaz juda. Pokud vše klapne, tak Jenda bude startovat na prvním velkém turnaji ve vyšší věkové kategorii v červnu v Sarajevu,“ sdělil na závěr Robert Gottwald.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965