Skvělí Trutnováci v Portugalsku! Zlato pro Šopince a bronz pro Gottwalda

Mládežničtí trutnovští reprezentanti v judu David Šopinec a Radek Gottwald předvedli na Evropském poháru kadetů v portugalské Coimbře skvělé výkony. Oba odchovanci Lokomotivy to dotáhli až na stupně vítězů. Za normálních okolností by si zajistili i vstupenku na mistrovství Evropy. Jenže portugalský turnaj díky neúčasti některých zemí kvůli covidu nakonec přišel o status Evropského poháru a byl brán pouze jako mezinárodní turnaj.

judo 02 2021 m

Tato informace po turnaji, v němž se představilo šest zemí (Portugalsko, Španělsko, Lucembursko, Anglie, Slovensko a Česká republika) trošku rozesmutněla trutnovskou dvojici, nicméně dobrým výsledkem se ihned nominovali na další, snad již áčkový, Evropský pohár v chorvatské Poreči, kam kluci odjedou již za dva týdny. Poreč pořadatelství turnaje převzala za polskou Bielsko Bialou. Vraťme se však zpět ke skvělému tažení v Coimbře, kde se na tatami bojovalo minulý víkend.

V sobotu vstoupil do turnaje David Šopinec. Ve váze do 50 kilogramů startovalo osm závodníků. Proti Davidovi nastoupili tři Portugalci a Slovák. První zápas trutnovský judista ukončil před časový limitem dvěma wazari. Ve druhém souboji bojoval až do konce a zvítězil na bodovou techniku. Třetí zápas s Portugalcem z Lisabonu opět ukončil před časovým limitem. Začal bodovanou technikou Ouchi gari a pokračoval v boji na zemi, kde okamžitě nasadil znehybnění.

Ve finále se David potkal se Slovákem Tománkem, takže Coimbra zažila česko-slovenské derby. Šopinec a Tománek jsou „staří“ rivalové a dobře se znají. Zápas začal opatrně, nakonec Slovák zaútočil technikou Tai otoshi, kterou David okontroval technikou Osoto gari a byl z toho krásný ippon. Finále bylo ukončeno opět před časovým limitem a zlato si na krk pověsil trutnovský borec.

V neděli se představil Radek Gottwald. V kategorii do 73 kilogramů se představilo 23 závodníků. Začal stejně dobře jako Šopinec, jen měřil síly pouze s Portugalci. V prvním kole zvítězil před časovým limitem technikou Sumi gaeshi. Ve druhém kole překvapil soupeře rychlou technikou Ippon seoi nage, z níž vytěžil wazary a následovala technika Sumi gaeshi, kterou ukončil zápas opět před časovým limitem. Třetí zápas rozhodla opět osobní technika Sumi gaeshi a bylo z toho další vítězství před časovým limitem.

V semifinálovém souboji však Radek neuhlídal soupeřův nástup do techniky Uchi mata a na ippon prohrál. V boji o bronzovou medaili ovšem neponechal nic náhodě a v osmé sekundě nastoupil do kombinace Uchi mata / Ouchi gari a po ippon se radoval z bronzové medaile.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965