Nová generace trutnovských judistů si odbyla turnajovou premiéru

judo 2022 01 m

Skoro po dvou letech vyrazili trenéři z oddílu juda v Trutnově na turnaj s nejmladšími bojovníky. Naposledy se představili s nováčky na turnaji v Hradci Králové v březnu 2020. Teď se vydali na Velkou cenu České Třebové, kde zápasili mláďata a starší žáci a v neděli mladší žáci a dorostenci.
V kategorii mláďata reprezentovali trutnovskou Lokomotivu Ema Drábková, Matyáš Mikyska, Jan Okrouhlický, Václav Hornych, Ludvík Novák, Marek Pokorný, Filip Sedláček, Alois Juklíček, Jan Hátle, Adam Popelka. V kategorii starších žáků Tadeáš Turičík a David Kalyn.

„V předchozích letech jsme si zvykli, že z turnajů vozíme medaile. Tentokrát jsme jeli ale hlavně pro zkušenosti, a tak nějak se rozeprat. Neměli jsme žádné ambice, a přesto jsme se dočkali skvělého výsledku,“ uvedl trenér Robert Gottwald.

V kategorii mláďat do 30 kg vybojoval první místo Václav Hornych. V pěti zápasech, jako na velkém turnaji, pětkrát zvítězil. Čtyřikrát před časovým limitem! Díky velmi dobře prováděné technice „sasae curikomi aši - zadržení kotníku“, nedal soupeři šanci a na stupních vítězů si nechal na krk pověsit zlatou medaili.

judo 2022 02 m

Ostatní mláďata na medaili sice nedosáhla, ale velmi blízko k ní byl, díky dílčímu úspěchu, Jan Okrouhlický, který obsadil čtvrté místo. Krásný pocit z vítězného zápasu ochutnali i Filip Sedláček, Alois Juklíček a Ludvík Novák.

Starší žáci měli bohužel velkou absenci hlavně z důvodu covidových událostí, a tak se na tatami postavili pouze dva kluci. Zkušenější Tadeáš Turičík v předčasném finále dokonce krátce vedl, ale neuhlídal soupeřovu rychlou kombinaci a získal stříbro. David Kalyn si odbyl turnajovou premiéru, a protože ve starších žácích jsou již zkušení závodníci, nedali mu šanci pomýšlet na úspěch.

judo 2022 03 m

V sobotu bojovali i další Trutnováci David Šopinec v barvách královehradeckého Judo klubu a Jan Lisý s Radkem Gottwaldem pro změnu v barvách libereckého Judo klubu. David se představil v kategorii dorostenců do 55 kg, kde bylo 22 závodníků. Po vítězství nad Polákem (Krzystyniak Kosma), Albertem Golichem (Havířov) a Slovákem (Horvath Radovan) dosáhl na třetí místo. Nestačil jen na Slováka Romana Dekana. Jan Lisý a Radek Gottwald se prali již v mužské kategorii a oba předvedli dobré výkony.

V neděli patřila Velká cena České Třebové mladším žákům. Kluci jeli především sbírat cenné závodní zkušenosti. Turnaj se ale povedl Oliverovi Jungovi, který vybojoval třetí místo a bronzovou medailí zkompletoval sbírku cenných kovů z Velké ceny České Třebové pro judisty z Lokomotivy Trutnov. „Dorostenci se na tento turnaj bohužel neodvážili a nikdo se nepřihlásil,“ zamrzelo trenéra Roberta Gottwalda.

Zdroj: trutnovinky.cz


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965