Jedno stříbro z dorostu prodloužilo medailovou sérii plaveckého oddílu

Zatím ze všech letošních šampionátů letní sezony se vrátili plavci TJ Loko FM Servis s medailí. Úspěšnou sérii natáhli o víkendu na mistrovství republiky dorostu v brněnských Lužánkách, kde zásluhou Adély Morávkové vybojovala trutnovská výprava stříbro na 50 kraul. Nutno dodat, že z dřívějších let byli plavci z Podkrkonoší zvyklí na bohatší úrodu. „Letos jsme snad ale nečekali ani tu jednu medaili,“ poznamenal trenér Tomáš Břeň.
Na Moravu se vypravila trojice Matěj Suk, Kristýna Kultová a Adéla Morávková. Nejlépe, co se týká umístění, dopadla ta nejmladší. Adéla Morávková přidala ke stříbrné padesátce ještě čtvrté místo na 200 kraul a dvě páté příčky na 100 a 400 kraul. Pětkrát ve finále si zaplavala Kristýna Kultová. Pro nejlepší výsledek si dohmátla na kraulové dvoustovce, kde skončila pátá. Matěj Suk ve svých disciplínách mezi nejlepší osmičku nepostoupil, když se v rozplavbách převážně umisťoval ve druhé desítce pořadí.

 

tn_Luanky

 

Nyní trutnovští plavci ladí formu na mistrovství České republiky dospělých, které se uskuteční za dva týdny v pražském Podolí a TJ Loko FM Servis bude reprezentovat jedenáct závodníků.

 

Trutnovské ozvěny

Adéla Morávková: „Na dorost jsme sice ladili, ale mé výkony moc neodpovídaly tomu, jak jsem chtěla plavat. Povedla se páteční padesátka kraulem s postupem do finále a nakonec z toho bylo uspokojivé druhé místo s časem 27,7. Ostatní starty byly za osobáky, nejblíže 200 a 400 kraul. Závody byly dlouhé, ale u ostatních padly i osobní rekordy. S mistrovstvím jsem celkem spokojená, protože jsem to i od sebe čekala malinko horší.“

Kristýna Kultová: „Na závody jsem odjížděla s obavami, jak to celé dopadne. Kvůli zdravotním problémům jsem se víkendu fakt bála. Můj první start 50 motýlek jsem zajela za 31,61. Není to můj nejlepší výkon, ale jsem s ním spokojená. Na 800 VZ (10:02,11) jsem skončila na sedmém místě. Ze 400 polohovky jsem trochu zklamaná. Očekávala jsem, že to zaplavu líp než za 5:32,74, skončila jsem na šestém místě. Finále jsem si zaplavala na 100 motýlek (1:10,02 - 8. místo). Více jsem pak čekala od mého hlavního startu na 200 motýlek, kde jsem dohmátla pátá s časem 2:36,75. Poslední závod 200 polohovka mi naopak udělal radost - účast ve finále, 8. místo a čas 2:38,73. Tento šampionát hodnotím kladně a díky Adéle Morávkové jsme odjížděli domů i s nějakým tím cenným kovem.“

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965