Trutnov zvolil nejlepšího sportovce, anketu ovládla plavkyně Pechancová

Plavkyně Aneta Pechancová zvítězila v anketě o nejlepšího sportovce města Trutnova za rok 2012. Dvacetiletá reprezentantka, která působí v oddílu TJ Lokomotivy Trutnov od svých šesti let, si v listopadu doplavala pro stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v Chartres v polohové štafetě. Na stejném šampionátu se zároveň jako první trutnovská rodačka v historii probojovala do semifinále v individuálním závodu.

tn Aneta medaile

Nejlepší sportovec města Trutnova:

2000 - Josef Bučil (rozhodčí fotbalu a hokeje), Michaela Uhrová (basketbal)
2001 - Michaela Uhrová a Michala Hartigová (basketbal)
2002 - Radek Pokorný (ricochet)

v letech 2000 - 2002 bylo hlavní ocenění Sportovní cena města, od 2003 se vyhlašuje Nejlepší sportovec města

 

2003 - Luboš Velecký (box)
2004 - Petra Kulichová (basketbal)
2005 - Eva Nývltová (běh na lyžích)
2006 - Eva Nývltová (běh na lyžích)
2007 - Alžběta Řehůřková (plavání)
2008 - Zuzana Hepnarová (karate)
2009 - Jaromír Kratochvíl (silový trojboj)
2010 - Ondřej Pipek (terénní triatlon)
2011 - Darina Mišurová (basketbal)
2012 - Aneta Pechancová (plavání)

 

Také v dalších kategoriích Sportovních cen města Trutnova tentokrát kralovaly ženy. Kategorii dorostu ovládla orientační běžkyně Lenka Svobodová, která se loni v mistrovských závodech ČR umisťovala v první desítce.  Pro medaile si doběhla na klasické trati v Hradci Králové a v děčínském sprintu. Běhá i za juniorskou reprezentaci. Na evropském šampionátu dorostu obsadila s týmovými kolegyněmi čtvrté místo ve štafetě.

Plaketa pro nejlepší sportovní tým poputuje k basketbalistkám Kary. Ty loni dosáhly zlatého triumfu ve Středoevropské lize, když za sebou nechaly mistrovské celky z Německa, Rumunska a Rakouska. V Ženské basketbalové lize skončily čtvrté a v Českém poháru páté. Nejlepším mládežnickým kolektivem do 18 let zvolila tělovýchovná komise žákyně softballového oddílu při SK Horní Staré Město. Poslední tři roky hrají žákovskou extraligu a loni skončily na druhém místě. Členky týmu T. Klempířová, A. Bartoňová, K. Jindrová, E. Stejskalová navíc hrály za český výběr Czech Stars na evropském turnaji žákyň. Z Itálie přivezly čtvrté místo.

Titul nejlepší trenér připadl Pavlu Pokornému, jenž nestojí za úspěchy jen Anety Pechancové, ale i dalších místních plavců. Za významný přínos trutnovskému sportu budou oceněni Jaromír Seidl, zakladatel softballového týmu při SK HSM a Pavel Sobotka, předseda plaveckého oddílu TJ Loko. Ke slavnostnímu dekorování sportovců dojde na Staré radnici tradičně v jarním termínu, který bude brzy stanoven.

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965