Zabírat je potřeba neustále, jelikož soupeři nespí, říká trenér plavců

Trutnov - Loňský rok byl pro trutnovské plavce velmi úspěšný, alespoň tak to viděl jeden z hlavních trenérů v oddíle TJ Loko FM Servis Tomáš Břeň. Výsledky jeho pohled potvrzují. „Ve všech kategoriích od žáků až po dospělé jsme vozili medaile z vrcholných republikových šampionátů a pohárových soutěží," poukázal trutnovský trenér. Třešničkou na dortu byla opět dvojnásobná účast na mistrovství Evropy v Herningu v podání Anety Pechancové a Martiny Elhenické.

plavani2014-003 m

Dle mého názoru a předpokládám i kolegy Pokorného, to mělo být lepší v individuálních startech. Především u hlavních závodů jsme asi čekali více," poznamenal k účasti trutnovských reprezentantek na prosincovém šampionátu v Dánsku a dodal, že vrchol pro děvčata přišel už asi na mistrovství republiky dva týdny před Evropou, kde si asi taky trochu „vystřílely prach". Nejlepších výsledků dosáhla Aneta Pechancová ve štafetách, především pak v té na 4x50 PZ, kde česká čtveřice doplavala pátá, když v rozplavbách na chvíli držela světový rekord.

Celkem 51 medailí přivezli trutnovští plavci v loňském roce z českých mistrovství. Mezi dospělými vybojovaly ženy 17 medailí, o které se postaraly Martina Elhenická (1 zlatá - 5 stříbrných -3 bronzové), Aneta Pechancová (0-3-1), Kateřina Holubová (0-1-0) a štafety žen ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová a Suková (0-2-1). V kategorii dorostu byly na MČR úspěšné hlavně juniorské reprezentantky Kateřina Holubová a Barbora Suková, které dohromady vybojovaly všech 12 trutnovských medailí. Kateřina má 2 zlaté, 3 stříbrné a 1 bronzovou medaili, Barbora se může pochlubit sbírkou jedné stříbrné a 5 bronzových medaili. Do první desítky se vešla ještě Alena Füllsacková.

V kategorii mladších žákyň zářila Romana Lankašová s medailovou bilancí 1-2-1. Na pohárech ČR 11tiletých žáků na stupně vítězů vystoupal Matyáš Nývlt (3-3-2), několik „brambor" zůstalo Karolíně Šolínové. V kategorii 10tiletých se mezi medailisty zařadili Filip Vlček (0-1-2), Karolína Malíková a Lucie Kraková (obě 0-0-1). Štafety ve složení Malíková, Svobodová, Barvínková a Kraková obsadily druhé a třikrát třetí místo a chlapci ve složení Vlček, J. Pásler, K. Pásler, Haufer vybojovali bronzovou medaili. Celkem žáci přivezli 22 medailí (4-7-11).

Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru. Družstvo žen v plavecké lize po medailových letech 2007 až 2009 a „bramborových" letech 2010 až 2012 obsadilo loni páté místo ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Suková, Füllsacková, Kosinková, E. Svobodová a Lankašová. Plavcům se dostálo i několika ocenění. Za rok 2012 byly v Královéhradeckém kraji vyhlášeni mezi nejlepšími Martina Elhenická a trenér Pavel Pokorný. Sportovcem města Trutnova se stala hlavně díky stříbrné štafetě z ME v Chartres Aneta Pechancová.

plavani2014-004 m

Úspěchů zaznamenali plavci určitě dost, co se ale podle trenéra Tomáše Břeně v loňském roce nepovedlo, případně kde ví, že oddíl potřebuje zabrat? „Mrzí mě, že se nepodařilo Anetě nebo Martině probojovat na mistrovství světa, určitě na to měly. Také jsem více čekal od starších žáků. Zabírat je potřeba neustále, jelikož soupeři nespí," pronesl.

Trutnovský oddíl je v současné chvíli tvořen asi 380 členy, počínaje od plavců v přípravkách až po ty nejlepší závodníky v A-družstvu včetně rozhodčích a trenérů. Lokomotiva se již dlouhé roky drží mezi TOP 10 oddíly v České republice. „Za to děkuji všem, kteří se na tom podílejí - od trenérů, přes naše partnery až po Město Trutnov, které sportovcům obecně vytváří velmi dobré podmínky," cení si Břeň.

Jaké ambice má klub pro letošní rok? „Chceme potvrdit dlouhodobé medailové výsledky na republikových šampionátech a přivézt opět konečně medaili z ligové soutěže družstev žen. Co se týká mezinárodních ambicí, tak před Anetou a Martinou je výzva v podobě účasti na mistrovství Evropy v Berlíně a mistrovství světa v Doha. Pro Báru Suková a Katku Holubová to pak bude juniorské mistrovství Evropy v Dordrechtu. Tak snad něco dopadne," usmál se Tomáš Břeň.

 

 

Na podzim v říjnu se také tradičně v krytém bazénu uskuteční další ročník Velké ceny Trutnova, letos slavící třicáté narozeniny. Objeví se pod Krkonošemi i plavci z úzké špičky? „Přilákat se je snažíme vždycky a také se nám to v minulosti dařilo. Určitě se budeme snažit jednat se Simonou Baumrtovou a dalšími, pozveme i zahraniční plavce. Zimní sezóna je však závody přeplněná, tak uvidíme, co se podaří," uzavřel trenér Lokomotivy.

Zdroj:logo Trutnovinky


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965