Plavkyně se radují, postříbřily šampionát družstev


Trutnov - Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Barbora Suková, Kateřina Holubová, Alena Füllsacková, Michaela Kosinková a Klára Šimánová. To jsou ony. Čerstvé vicemistryně republiky ze soutěže družstev v plavání. Závodnice TJ Loko FM Servis vybojovaly o víkendu historické stříbro, které v trutnovské sbírce po zlatu a dvou bronzech ještě chybělo.„Byl to boj, ale byl skvělý. Každá jsme nechala v bazénu 120 procent svých sil a odměna byla úžasná. Konečně máme kompletní sbírku," radovala se Aneta Pechancová.
plavani-2014-012 m

Letošní finálové kolo plavecké ligy se uskutečnilo v brněnském bazénu Za Lužánkami, kam se kvalifikovalo osm nejlepších ženských družstev. Trutnovačky postoupily ze semifinále jako druhé nejlepší. „Věděly jsme, že máme velkou šanci mít stříbro nebo bronz. Letos jsme si pro medaili jely. Kdyby se nám to nepovedlo, tak bychom byly hodně zklamané," pronesla Martina Elhenická.

Pořadí MČR družstev žen

1. Ostrava 460 bodů
2. Trutnov 319
3. Plzeň 298
4. Bohemians Praha 298
5. Jihlava 257
6. Brno 249
7. Pardubice 207
8. Motorlet Praha 19

Nálepku favorita číslo 1 si do šampionátu nesla Ostrava, která tuto roli s přehledem ustála a zvítězila s více než stobodovým náskokem. Hlavní postavou klubu ze severu Moravy je samozřejmě Barbora Závadová. „Ona je někde jinde, sbírá body za první místa. Ostatní holky jsou ale hodně vyrovnaný. Nemají žádné slabé disciplíny," poukázala Martina Elhenická. Na týmovém mistrovství může každá plavkyně startovat jen ve čtyřech závodech a ve štafetách, které jsou dvojnásobně bodované.

Nejvíce bodů pro Trutnov získala právě Martina Elhenická. Vyhrála 200 a 400 polohovku a druhá místa obsadila na 200 motýlek a 200 kraul. Další body z pomyslných stupňů vítězů přidala Aneta Pechancová, která byla druhá na kraulové padesátce a třetí na znakařské stovce. Jako druhé také dohmátly Trutnovačky v závěrečné štafetě na 4 x 100 kraul, kdy už věděly, že si stříbrnou medaili vzít nenechají. „Dobře jsme ale plavaly i tu polohovou štafetu. Ta u nás bývá slabší," řekly „Lokoťačky".

Před třetí Plzní, která měla stejně bodů jako čtvrtá pražská Bohemka a zvítězila až na pomocné body, měly trutnovské plavkyně náskok 21 bodů. „Je to úplně jiná medaile než všechny ostatní. Hrozně si ji cením, protože to není jen za jeden start, ale za celé dva dny. Vybojovaly jsme to s holkami a muselo všechno vyjít na 100 procent," řekla Martina Elhenická, která tuto medaili ve své sbírce řadí hned za tu zlatou z roku 2009. „Jsem spokojený. Nikomu nemůžu nic vytknout. Po dlouhé době jsem byl ze soutěže družstev nadšený," chválil trenér Pavel Pokorný.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965