Na soustředění v Itálii se plavci letos více zaměřili na techniku

Trutnov - Už šest let jezdí plavecká parta z Trutnova na konci prázdnin trénovat do Itálie. První tři roky se týdenní soustředění odehrávalo v Lignanu, nyní se závodníci TJ Loko FM Servis třetí sezonu připravují v jadranském letovisku San Benedetto del Tronto.

 

plavani140906-1

„Udělali jsme spoustu kvalitní práce při čtyřfázovém tréninku. Celkem podle věku plavci naplavali 40 až 70 kilometrů, na kolečkových bruslích ujeli 40 kilometrů a zhruba stejnou porci naběhali," přiblížil trenér Tomáš Břeň. „Ti starší ještě přidali posilování a atletickou přípravu v písku," doplnil k fyzické náplni dnů jeho kolega Pavel Pokorný.

Letošní tréninkovou anabázi v hlavním letovisku palmové riviéry u ústí řeky Tronto absolvovalo 21 plavců. „Myslím si, že letošní soustředění pro mě bylo nejlehčí. Ve vodě byla oproti minulým rokům nižší kilometráž, ale za to jsme se více věnovali technice," poznamenala Kateřina Holubová, která byla v Itálii potřetí. „Udělali jsme velký kus práce," dodala.

 

plavani140906-2

plavani140906-3

 

Trutnovští plavci si užili krásného počasí také u moře a velmi se jim líbil výlet do Ascoli a lisovny olivového oleje. Tento týden se již připravují v domácích podmínkách, kde budou více méně až do domácí Velké ceny nabírat tréninkový objem. Letošní jubilejní třicátý ročník trutnovského závodu se uskuteční 4. - 5. října.

 

Michal Bogáň
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
twitter: michal.bogan
foto: Tomáš Břeň

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965