V Jihlavě nad očekávání, ale útoky na limity až příští víkend v Brně

 
Trutnov - Domácí plaveckou špičku čekala první listopadový víkend další zastávka v Českém poháru, tentokrát v Jihlavě. Na Axis Cupu nechyběla samozřejmě ani skupinka z Trutnova. I když... „Původně jsme zvažovali, jestli tam vůbec pojedeme, protože nikdy se nám tam extra nedařilo, ale nakonec závody dopadly nad očekávání," pochvaloval si výkony zástupců Lokomotivy trenér Pavel Pokorný.
plavani-2014-4 m

Takřka ve všech svých startech se na stupních vítězů objevila Martina Elhenická, která se povětšinou umísťovala na druhém místě za svou tréninkovou parťačkou Barborovu Závadovou. Hranici pokoření limitu k účasti na mistrovství světa však neatakovala. „Jeli jsme to z plného tréninku, takže to nebylo ani v plánu, ale na to, jak jsem byla unavená, jsem plavala skoro stejně jako v Plzni," povídala jedenadvacetiletá reprezentantka, která už pár měsíců trénuje v Praze pod vedením kouče Strnada.

Jako takový vydařený comeback hodnotil trenér Pokorný jihlavské vystoupení Anety Pechancové. Dvaadvacetiletá závodnice si v tomto roce dala od plavání na několik měsíců pauzu, ale rychle se dostává do kondice, což na Vysočině potvrdila nejlepšími letošními výkony. „Jihlava v mém podání dopadla nad očekávání. Především stovkové tratě, které v této fázi sezony nejsou nikdy úplně nejlepší, jsem plavala výrazně rychleji než loni," poznamenala plavkyně, která byla druhá na 50 kraul a třikrát čtvrtá.

Z limitu na 100 polohovku ukrojila polovičku a k tomu, aby se nominovala na šampionát v Doha, ji schází něco málo přes vteřinu. „Je to na úrovni mého osobního maxima. Doladíme, zařadíme ještě pár rychlostních tréninků, odpočineme a za týden v Brně uvidíme," řekla Aneta před poslední možností, jak splnit limit. „Obě holky na Brno sázejí, je tam rychlý bazén," doplnil Pavel Pokorný.

V Jihlavě plavaly ještě čtyři jeho další svěřenkyně - Kateřina Holubová, Barbora Suková, Klára Šimánová a Romana Lankašová. „Výborně si vedla hlavně Klára, která již tradičně ukázala velký nárůst výkonnosti a s její účast v multiutkání středoevropských států to vypadá velmi nadějně," řekl trenér Pokorný na adresu čtrnáctileté dívky, která na Českém poháru dohmátla šestá na 200 motýlek. „Celkově nás závody mile překvapily. V Jihlavě se sešla kvalitní konkurence," poukázal Pavel Pokorný.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965